У селу Џеп целокупна настава у школи

У Основној школи „Војвода Радомир Путник“ у Џепу, у општини Владичин Хан, настава се у потпуности одвија у школи. Родитељи и ученици одлучно су одбацили он лајн модел, јер желе директан контакт са наставницима.Настава је организована без проблема, јер поседују расположиве капацитете за безбедан боравак ученика и наставног особља.

Ученици нису имали дилему. Уморио их је дужи распуст и седење код куће и желели су да се врате у школске клупе. Кажу да лакше уче и разумеју градиво када могу директно да питају своје учитеље и наставнике, а ужелели су се и другова и другарица. Морали су да се привикну на нове епидемиолошке мере, на ношење маски, држање дистанце и појачану хигијену.

Лара Митровић каже да се већ навикла на маску и да зна да мора да је носи. Радује се што је опет у школи. Матеја Станисављевић каже да му маска по мало смета док је на часу. Настава се не разликује, а допада му се и што су часови скраћени.

Лани Величковић је мало чудно да иде у школу у доба короне, али сналази се. Навикла је да носи маску, скида је само када говори на часу, и на отвореном. Не воли он лајн наставу јер, како каже, неки настаници предају пуно и не чекају да се запише.

Директорка Милена Зафировић каже да је у овом случау позитивно што имају мањи број ђака него градске школе, јер су могли да испоштује све што налаже ресорно министарство и кризни штаб. Ученици су учионицама на прописаној дистанци, води се рачуна о хигијени и свему што је потребно. Иста је ситуација и у 6 подручних одељења.

-Ми у учионици имамо и 7 и 10 ученика, клупе су распоређене тако да је држање физичке дистанце испоштовано, ученици су на удаљености од 1,5 метара. свако седи сам у клупи.Ученици поштују то и врло су савесни каже Милена Зафировић.

Родитељи су у обавези да деци пре поласка у школу измере температуру и уколико посумњају на нешто, дете задрже код куће, а изостанак пријаве одељенском старешини. С обзиром на то да се школа налази у лепом природном окружењу, поред реке и окружена шумом и да поседује велико, уређено двориште, већи део наставе се одвија напољу.

-Ми смо у здравој, еколошкој средини, и настава може да се одвија напољу. Ту не треба да се носе маске. И настава физичког и здравственог васитања се такође изводе напољу. свакако је за децу најбоље у оваквим епидемиолошким условима да буду и напољу, у природи.

У школи наставу похађа и припремно предшколска група установе „Пчелица. И они су морали да се прилагоде новонасталој ситуацији и придржавају се мера заштите.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 22 септембар 2020 16:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Жена тукла мужа столицом, удаљена из породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/U8kgkFBjtr via… https://t.co/b6YAuOvW4S
Остварење сна за докторку из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/mntgCdC6vJ via @tripplesworld https://t.co/TUJuDaJgRM
Ухватили смо последњи воз за јавну расвету - Радио Телевизија Врање https://t.co/EoTmSLDB30 via @tripplesworld https://t.co/r5nToPmvGf
Follow RTV Vranje on Twitter