Факултети спремни за испитне рокове

Како ствари за сада стоје студенти врањских факултета ће редовно полагати испите, а биће одржано и полагање пријемног испита за будуће студенте уз поштовање свих прописаних мера у борби против короне. Уколико се епидемиолошка ситуација погорша и буду прописане нове мере факултети су спремни и за он лајн рад.

Педагошки факултет у Врању има техничке и просторне капацитете за одржавање испита на традиционалан начин, кажу у овој установи, уз поштовање мера заштите од корона вируса. Они прате препоруке ресорног Министарства и до сада се рад путем интернета одвијао несметано.

Факултет је почео са редовним радом 15. маја, али се све мере заштите поштују. Током маја организује се консултативна настава и други облици образовно-васпитног рада, а од 25. почиње и априлски испитни рок. Пријава је вршена он лајн, а трајала је до данас.

''Ми смо организовали наставу према условима које смо имали, а то значи он лајн наставу, професори су били стално у контакту путем мејлова, верујем да ћемо врло брзо направити и одељењае за могућност наставе на даљину. Факултет се и пре пандемије на неки начин трансформисао у том смислу, оно што мало усложњава наш рад јесте што ми имамо једно акредитовано одељење у Неготину, које функционише преко 20 година и ми то одељење негујемо и даље упркос ситуацији. Прилагодили смо се условима. Ми ћемо априлски рок који је на неки начин пропуштен надокнадити од 25. маја, у јуну ћемо већ, надам се, кренути сасвим нормално да функционишемо. Ми имамо услове да наши студенти буду присутни у овој згради, ви и сами знате то. Имамо просторне могућности да организујемо све то, тако да ће сав тај рад око испита бити организован као и до сада, с тим што ће се прописи поштовати", рекао је проф. др Зоран Момчиловић, декан Педагошког факултета.

Декан најављује и новине у постојећим студијским програмима, али и увођење нових на мастер студијама, како би се студијски програми осавременили и постали атрактивнији студентима.

Студенти основних студија кажу да су радили и за време ванредног стања и да су спремни за испите.

''Радило се редовно, ми имамо јако добру комуникацију са професорима Педагошког факултета, тако да смо ми највише комуницирали путем мејлова или су то била он лајн предавања. У наредном периоду очекује нас априлски испитни рок, сада крајем маја, тако да смо као и остали факултет добро организовани, оно што ће уследити је јунски испитни рок. Најбитније у овом периоду јесте самодисциплина и да се добро организујемо'', истакла је Анђела Протић, студенткиња четврте године Педагошког факултета.

На Високој школи за пословну економију и предузетништво у Врању такође ће реализовати априлски испитни рок крајем ове или почетком следеће недеље у седишту школе, уз придржавање свих прописаних мера.

Уколико се епидемиолошка ситуација не буде погоршала јунски испитни рок биће одржан редовно и почеће 10 јуна.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ђорђевић: Ускоро почиње реконструкција канализационе мреже на територији Града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/nWEd934sp9
Отварање Бориних позоришних дана одложено за сутра - Радио Телевизија Врање https://t.co/ZlnTz6LDPw via… https://t.co/iBArUN1rOM
Ускоро измене закона о такозваним јефтиним становима - Радио Телевизија Врање https://t.co/eifOhUA5Ao via… https://t.co/iDtZfsymuS
Follow RTV Vranje on Twitter