Борба против Короне

Борба против Короне

Током протекла 24 сата у Србији су регистроване 6.424 особе заражене коронавирусом, а 38 људи је преминуло од ковида 19.

Хоспитализована су 4.642 ковид пацијента, а на респираторима је 181 особа.

До сада је у Србији забележено укупно 872.110‬ случајева заразе, а од последица инфекције је умрло 7.808 особа.

Епидемиолошка ситуација коронавирусне инфекције на подручју Пчињског округа је ванредна , истиче епидемиолог др Слађан Станковић. Оптерећеност здравственог система је велика, а проценат заражавања у односу на број тестираних износи 44,7 %. У ковид амбуланти АТД тком јучерашњег дана обављено је 218 прегледа, од чега је 117 првих. Што се тиче вакцинације, број грађана који долазе на вакциналне пунктове је већи у односу на прошли месец.

И данас су велике гужве испред амбуланте ковид болнице у Врању. Око 20 % оболелих  је са средње тешким клиничким сликама , каже епидемиолог др Слађан Станковић.

"Од 311 тестираних узорака са територије Пчињског округа, 139 је заражено коронавирусом. Од овог броја 101 је из Врања, 16 из Владичиног Хана, 16 из Сурдулице, 2 из Трговишта, 2 из Босилеграда и 2 из Прешева. У ковид болницама на лечењу су 142 пацијента. Сви су позитивни и са упалом плућа, а на кисеонику је 61 пацијент. Последњих дана има и смртних исхода, као и транспорт у веће ковид центре. Има оболелих и међу школском децом. Према последњем пресеку, 11 деце  је новозаражено, пет у основним и 6 у средњим школама на територији града Врања. Апелујем на родитеље, уколико примете било који симптом код детета, да га не шаљу у школу, како се вирус не би ширио", упозорава  епидемиолог Станковић.

На вакциналним пунктовима у Спортској хали и данас је било грађана који су дошли да приме једну од понуђених  вакцина.

"Дошао сам да примим трећу дозу вакцине. Управо сам се вакцинисао и добро се осећам", каже Миле Аксентић из Врања.

"Овде сам да по трећи пут примим вакцину. Мислим да би сви требало да се вакцинишу , ситуација у том случају не би била оваква каква је тренутно", додаје Срђан Раденковић.

Током  викенда било је мање грађана на вакциналним пунктовима  него радним даном, каже др Никола Трајковић координатор за вакцинацију.

"Радним данима дамо од 400 до 500 доза вакцине дневно, док смо у суботу вакцинисали 230 грађана а у недељу  130 . Од почетка имунизације имамо близу 30.000 комплетно вакцинисаних грађана са територије града Врања. Већи је и проценат млађе популације која се вакцинише и очекујемо да  тај тренд буденастављен и у наредном периоду", каже др Трајковић.

Трећу дозу вакцине до сада је примило близу 4.500 грађана.  Од данас до петка имаћемо испланирану ревакцинацију грађана, тако да  очекујемо већи прилив грађана,закључује др Трајковић.   

 

Последњи пут измењено понедељак, 20 септембар 2021 13:44

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуациjе, на ковид 19 тестирано jе 311 особа са териториjе Пчињског округа. 

Анализе су показале да jе 139 заражено коронавирусом.

Од овог броjа 101 jе из Врања, 16 из Владичиног Хана, 16 из Сурдулице, 2 из Трговишта, 2 из Босилеграда и 2 из Прешева.

*

У ковид амбуланти АТД током jучерашњег дана обављено jе 218 прегледа, од чега jе 117 првих. 

Такође, урађена су 2 ПЦР и 119 антигенских тестова, од коjих jе 79 позитивно на коронавирус.

*

У ковид болницама ЗЦ Врање хоспитализована су 142 пациjента, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, а на кисеонику jе 61 пациjент. 

На болничко лечење примљено jе 6 пациjената, а jедан jе  транспортован за Крушевац.

 

У Србији је коронавирус потврђен код још 5.255 особа, од тестиранe 16.642.

Од последица заразе преминуло је 37 особа.

На респиратору су 183 пацијента.

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуациjе, на ковид 19 тестирано jе 460 особа са териториjе Пчињског округа. Анализе су показале да jе 151 заражен коронавирусом. Од овог броjа  87 jе из Врања, 28 из Владичиног Хана, 19 из Сурдулице, 10 из Буjановца, 4 из Трговишта, 2 из Босилеграда и 1 из Прешева.

*

У ковид амбуланти АТД током jучерашњег дана обављен jе 201 преглед, од чега jе 109 првих. Такође, урађена су 3 брза и 109 антигенских тестова, од коjих су 63 позитивна на коронавирус.

У ковид болницама ЗЦ Врање хоспитализовано jе 140 пациjената, сви су позитивни на коронавирус и са упалом плућа, а на кисеонику су 62 пациjента. На болничко лечење примљено jе 15 пациjената, а три пациjента транспортована су за Крушевац.

Страна 1 од 245

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Једногласно увојен извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације - Радио Телевизија Врање… https://t.co/HrOK2axIVC
Епидемиолог: Ванредна епидемиолошка ситуација у Пчињском округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/xAusmlycHi vi… https://t.co/07OxHIvJvb
Завршен јавни позив за мере енергетске ефикасности - Радио Телевизија Врање https://t.co/7ROlFcneJS via… https://t.co/RBkP0MK8KZ
Follow RTV Vranje on Twitter