Добро чувајте своје пријатеље

Дуга пријатељства су она у којима две или више особа деле сличне вредности, међусобно чувају приватности и имају сличан смисао за хумор.

Пријатељи нам пуно значе, они су увек ту да нам пруже утеху, подршку или осмех да нам улепша дан. Кроз наш живот прође много људи, задрже се ту неко време и оду, али прави пријатељи  остају ту заувек, иако нам се понекад путеви разилазе. Ако се и то деси, па нас судбина наведе на различите стране, у нашем срцу  ће увек постојати кутак где ћемо чувати пријатеља из детињства.

Другара је пуно, али добрих и правих пријатеља јако мало. Права другарства почињу у раном детињству и трају читав живот. Са правим пријатељима немамо дистанциран однос, већ однос блискости. То је особа коју добро познајемо, са којом делимо погледе на свет и волимо њене особине. Имамо поверења, можемо да јој говоримо искрено и себи, својим тајнама, најдубљим размишљањима и својим осећањима.

Главни задатак друштвених мрежа је повезивање људи путем интернета. Тако упознајемо нове пријатеље. Често пронађемо пријатеље из вртића, средње или основне школе. Ово је један од начина да им пошаљемо поруку, разменимо фотографије, сазнамо како су, да ли су у браку, где раде и чиме се баве.

Виртуелно пријатељство не може и никада неће моћи да замени стварно пријатељство. Стварни контакт производи узбуђење које виртуални није у стању.

Дружење и стицање нових пријатеља је једна од најлепших ствари на свету. Правих пријатеља је мало. Стога, опрез! Уколико имате добронамерне и искрене пријатеље, добро их чувајте.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 мај 2020 18:18

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter