A+ A A-

Политика

У току је седница Градског већа на којој се, између осталог, одлучује о вишковима у јавном сектору.  Биће речи и о организациjи и функционисању система заштите и спасавања и цивилне заштите на териториjи града, o плану одбране од поплава, о локалним административним таксама, и о још неколико врло важних тема за функционисање града. Више информација очекујемо после 13 сати када је заказана конференција за медије.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

За сутра је најављена 81. седница Градског већа. На дневном реду, између осталог,наћи ће се  Нацрт Одлуке о организациjи и функционисању система заштите и спасавања и цивилне заштите на териториjи града Врања, Нацрт Оперативног плана одбране од поплава на териториjи града Врања за воде другог реда у 2017. години, Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о локалним административним таксама, Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о организациjи Градске управе града Врања, Нацрт Одлуке о предлогу Републичкоj дирекциjи за имовину Републике Србиjе да спроведе поступак преноса права jавне своjине из jавне своjине Републике Србиjе у jавну своjину Града Врања, Извештаj о раду Привредног друштва „Слободна зона Врање“ доо Врање, као и Предлог Решења о образовању Комисиjе за избор корисника jеднократне новчане помоћи за породице бораца и ратних воjних инвалида.

 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Последњих неколико недеља грађани Врања су сведоци огавне, оркестриране и бескрупулозне медијске кампање против Градског одбора Српске напредне странке и њеног руководства од стране локалне жуте штампе. Никада, ни против кога у Врању није вођена тако одвратна и брутална кампања, пуна лажи мотивисана болесном мржњом, стоји у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке које преносимо у целини.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У Врању је одржана 16. седница Скупштине града на којој су разматране одлуке о промени Статута града, подстицајима за развој „Слободне зоне Врање“ и почетном ликвидационом извештају Дирекције за развој и изградњу града. Именовани су директори 7 јавних предузећа и установа који су у претходном периоду били у в.д. стању.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

На 16 седници Скупштине града одборници су усвојили  предлог Одлуке о приступању промени Статута Града Врања у делу који се односи на постављење лица у органима Града, секретара Скупштине и начелника Градске управе сагласно закону који уређује високо образовање, као и закону о пратећим прописима у органима јединице локалне самоуправе. Образована је Комисија која ће израдити нацрт Одлуке о промени Статута и доставити га Скупштини на разматрање.

Прихваћен је предлог одлуке о кућном реду у стамбеним зградама и стамбено-пословним зградама који се односи на ограничавање нивоа буке и јасно прецизирање времена одмора у зградама. Већином гласова досадашња казна за непрописно паркирање смањена је са 10 на 5 хиљада динара за физичка лица усклађивањем са прописима о безбедности саобраћаја. Прихваћен је предлог да се у циљу подстицаја развоја „Слободне зоне Врање“ у 2017.години из градског буџета издвоји 8 и по милиона динара у виду субвенција како би се привукли потенцијални инвеститори и повећала улагања. Опширнију расправу изазвао је почетни ликвидациони извештај Дирекције за развој и изградњу града који је поднео ликвидациони управник Новица Станисављевић. Извештај је усвојен већином гласова.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 141 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

13347012
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3817
14735
74380
12483881
256343
453714
13347012

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.