A+ A A-

Политика

Одборници Скупштине града на данашњој седници донели су важне одлуке које се тичу буџета, задужења града ради финансирања капиталних пројеката али и важних планских докумената. Као важна тачка издваја се и усвајање УППР-а за компанију Симпо АД.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Двадесетшеста седница Скупштине града Врања, почела је минутом ћутања, којим је одата пошта преминулом Синиши Митићу, некадашњем заменику председника Скупштине и истакнутом члану Социјалистичке партије Србије. Скупштина је верификовала одборнички мандат Слободану Пејићу из СДС, након што је Горан Митић поднео оставку. У току је утврђивање дневног реда Скупштине, а одборници су прихватили да прва тачка буде ребаланс буџета.

*

Одборници Скупштине града усвојили су предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету града за 2018. годину и предлог одлуке о задуживању града ради финансирања капиталних пројеката. Град ће узети кредит на осам година са две године грејс периода и шест година отплате, чиме ће бити остварене знатне уштеде, смањено годишње сервисирање дуга по узетим кредитима  и побољшана ликвидност града, а биће и повећана слободна средства за инвестирање у наредне три године. Биће и репрограмиран дуг по кредитима из 2015 и 2016.године. Прихватањем ребаланса биће омогућена већа ликвидност у наредним годинама, објаснио је Бојан Костић, градски већник за финансије.

Задужење града након кредита за репрограм биће само 37,4% од укупног простора за задуживање. 

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

За сутра је заказана 26. седница Скупштине града Врања. Пред одборницима ће бити значајне тачке финансијске природе, као што је ребаланс, задужење, конверзија дугова Симпа. Поједине одлуке везане су за рокове, због чега је и заказана седница, која ће почети у 9 сати, а директан пренос можете пратити на нашем програму.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Председник Скупштине града др Деjан Тричковић сазвао jе за петак 20. jул, 26. седницу градског парламента, на коjоj ће  између осталог бити разматрани предлози Одлука о усваjању Планова детаљне регулациjе између улица Боре Станковића, Ђуре Jакшића и Власинске, као и привредне зоне Бунушевац.

Такође, одборници ће се изjаснити и у вези предлога одлуке о давању сагласности на унапред припремљен план реорганизациjе привредног друштва ,,Симпо“ А.Д. Врање, као и предлога одлуке о измени и допуни Одлуке о постављању мањих монтажних обjеката привременог карактера на териториjи града Врања.

На дневном реду седнице jе и предлог Одлуке о измени одлуке о електронском преносу седница Скупштине града, претрес финансиjских извештаjа jавних предузећа у ликвидацииjи ,,Дирекциjа за развоj и изградњу града Врања“ и ,,Скиjалиште Бесна Кобила“, као и претрес ценовника услуга за послове планирања и уређења простора, техничке прегледе и израду проjектне документациjе JП ,,Завод за урбанизам“. Почетак седнице заказан jе за 9 сати. Седница се може пратити у директном преносу на програму РТВ Врање.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

У сали Начелства у Врању, у 11 сати биће одржан састанак у оквиру проjекта ,,Jачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбиjања рада на црно - ,,Реци не раду на црно". На скупу ће, како jе наjављено, говорити Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања, директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић, начелник Пчињског управног округа Срећко Пеjковић и представници послодаваца. Састанку ће присуствовати представници локалних самоуправа из свих општина Пчињског округа, надлежних инспекциjских служби, институциjа и привреде.

Објављено у Политика
Аутор
Опширније... 0
Последњи пут измењено

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 103 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16728384
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
3553
8950
52421
15913893
187179
244547
16728384

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.