Промоција књиге "Жене говоре" у оквиру Борине недеље

''Жене говоре'' назив је књиге Славице Гароње, која је представљена у оквиру ''Борине недеље''. Реч је о књизи интервјуа које је она  радила у претходних 12 година са женама књижевницама, културним прегаоцима, женама које су оставиле печат у српској националној баштини. ''Борина недеља'' наставља се вечерас ''Поетским мозаиком'' Драгана Бошковића, Алена  Бешића и Ђорђа Сибиновића. Вечерас ће бити уручене награде за најбољу причу и песму на конкурсу који је расписан поводом ''Борине недеље''.

 

''Жене говоре'' је књига интервјуа. Пратећи рад својих савременица, Славица Гароња бавила се не само њиховим професионалним већ и личним животима, рекла је Александра Ђуричић. Радећи те интервјуе откривала је један по један лик жена које су врло стрпљиво цео свој живот посветиле књижевности, језику, култури.

Књижевни критичар Љиљана Шоп и сама се нашла у овој књизи. Она каже да да Славица Гароња као ретко ко има посебан приступ сваком од интервјуа који је радила. ''Начин на који Славица разговара и поставља питања је такав да из вас извуче она најбоље'', каже она.

Ауторка, Славица Гароња , признаје да није ни слутила да ће од разговора и интервјуа које је радила настати књига. У књигу ''Жене говоре'' су смештени разговори са десет жена, интелектуалки, жена које су оставиле печат у српској националној баштини. Међу њима је и Врањанка, Вера Ценић.

Књига ''Жене говоре'' објављена је прошле године и ово је била прва промоција у Србији.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 март 2014 13:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter