Асфалтирањем улица у граду наставља се реализација комуналног програма

Захваљујући топлом времену реализација комуналног програма несметано се одвија ових дана. Асфалтиране су улице Тодора Шпанца, Делиградска, Бакије Бакића и Хаџи Томина. Ту се неће стати. Ново рухо у наредном периоду добиће и остали делови града.

Улица Тодора Шпанца је врло фреквентна и била је у руинираном стању. Сада је слика сасвим другачија.

''Дужина ове улице је 600 метара, ширина пет и по метара. Вредност радова је 3 милиона динара. Улица је урађена по пројекту уз одговарајућу грађевинску дозволу. Ми смо често крпили ударне рупе у овој улици, али то није било трајно решење. Иначе, за асфалтирање свих предвиђених улица у граду издвојено је 37 милиона динара. Трудићемо се да следеће године издвојимо већа средства за комунално програм. У плану је да се определи 300 до 400.000 динара у те намене. Мислим да ће грађани бити задовољни'', рекао је Дејан Станојевић, градски већник.

Житељи улице Бакија Бакић у Горњој Чаршији такође имају разлога да буду задовољни јер су коначно добили асфалт.

''Ова улица је била у јако лошем стању годинама. Сада је коначно онаква какву заслужујемо у 21. Веку. Кола Хитне помоћи могу несметано да прођу. Задовољни смо'', истакао је Чедомир Касеновић.

''Та улица није ни била асфалтирана као ни Делиградска која се налази у средишту Горње Чаршије. Роми су итекако задовољни јер су после 50 година у тој улици добили асфалт. Тежња нам је да све људе задовољимо и да обухватимо сваку месну заједницу. Захвални смо министарки Зорани Михајловић која се заложила да се обезбеде 30 милиона динара да се пресвуку обе коловозне траке на улазу у град од Мотела до зграде Дунав осигурања. Улаз у град је огледало сваког града'', додао је већник Станојевић.

Тренутно се асфалтира улица Христијана Карпоша, дужине 1000 метара. У плану је асфалтирање улице Драгољуба Стевановића као и Црногорске. Очекујемо да ове године реализујемо 80% комуналног програма, каже Станојевић. Од 15. новембра креће се са припремама за зимску служба а наредних месец дана припрема се комунални програм за следећу годину.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У Дубници јабуке злата вредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/5XoGDGcttA via @tripplesworld
Повећан број пацијената са симптомима стомачног вируса - Радио Телевизија Врање https://t.co/3qblGTe84Y via @tripplesworld
Ступни ву на ступку - нова књига Милета Костића - Радио Телевизија Врање https://t.co/PGqkaCWNoR via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter