Logo
Одштампајте ову страницу

Власински триатлон забележио рекордну посећеност

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Одржан је четврти Власински триатлон самопревазилажења на Власинском језеру, који је уједно и државно првенство Србије у олимпијском триатлону. Такмичило се 108 такмичара из Србије који су се надметали у олимпијском триатлону и спринт триатлону, тј. у шест дисциплина.

Победник олимпијског триатлона који је четврти пут одржан на Власинском језеру је Милан Томин и он је тријумфовао резултатом од 2 сата и 5 минута, док је у женској категорији најуспешнија била Анета Арифи резултатом 2 сата и 50 минута. У спринт категорији тријумфовали су Никола Медан резултатом 1 сат и 10 минута и Анђелка Блажић резултатом 1 сат и 23 минута.

''Триатлон је био захтеван, стаза је била валовита и заиста једна тешка али лепа трка. Трчало се 10 километара и то је мени било најтеже, после валовитог бицикла и пливања организам се изморио и требало је истрчати 10 километара по валовитој стази поново и последње атоме сам уложио у то и успео да победим. Честитам и осталим такмичарима'', каже Милан Томин, победник олимпијског триатлона.

Триатлон подразумева такмичење у три дисциплине, те се тако олимпијски триатлон састојао из олимпијске трке која обухвата 1500 метара пливања, 40 километара вожње бицикала и 10 километара трчања, док су за спринт триатлон такмичари пливали 750 метара, возили бицикл 20 километара и трчали 5 километара.

Ове године одржана је и прва дечија трка, где су најмлађи показали да Србија има сјајне будуће шампионе. Организатори ове године бележе и рекордну посећеност туриста за време одржавања трке.

 

Последњи пут измењено
Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.