A+ A A-

Школски полицајац у свакој школи

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Бесплатне спортске активности за децу и школски полицајац  у свакој  школи.  Тако ће почети нова школска година поручују из Владе Србије. Новоформирана Комисија за борбу проив наркоманије у школама, осмислила је нови програм и методе за спречавање шрења наркомаије и алкохолизма међу младима.

Бесплатне спортске и друге активности које би младе усмериле на здраве стилове живота биће  део наставног  пограма а у оквиру мера борбе против наркоманије у школама. Ово је став новоформиране Комисије за борбу против наркоманије у школама која је могућа само уз међусекторску сарадњу. Предложене мере за решавање овог комплексног проблема биће спроведене у четири правца.

Први правац борбе односи се на програме за ученике којима треба дати информације  о последицама коришћења психоактивних супстанци.

Други правац се односи на програме за родитеље  како би препознали промене у понашању деце – психолошке и физичке промене код оних који корсте дрогу, као и едукације за наставике да би били обучени да препознају и упуте ученике у одговарајуће институције.

Трећи правац деловања су програми за здравствене раднике, посебно школске лекаре, како би бли упознати са новинама и знали адекватно да реагују, а четврти правац односи се на медијску кампању, емисије едукативног карактера у каснијим терминима, где би се без цензуре приказивале приче о животима зависника и опасностима конзумације дроге.

Министарство здравља и Министарство просвете организоваће трибине за децу и родитеље, а прва ће бити одржана на самом почетку нове школске године. У првој недељи септембра биће спроведене анкете, а на сваких шест месеци мериће се напредак у едукацији деце али и родитеља.  Комисија за борбу проив наркоманије у школама ће до краја јула саставити предлог тема и предавача који ће спроводити мере борбе против наркоманије код младих а нарочито школске деце.

Од септембра више неће бити школе без школског полицајца, поручују из Министарства унутрашњих послова. У Врању су, према последњим подацима, безбедност у школама надзирала три школска полицајца.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 141 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17567083
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
5067
11289
16356
16785355
144338
325142
17567083

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.