Пословни простор за удружења уз кирију и уговор

Завршен је попис имовине коју поседује град, а сада се ради на законском уређењу коришћења тог простора. Највећи број удружења користи управо пословни простор града и ту област треба уредити. Град располаже са имовином коју може да издаје, иако није велика, ипак може да допринесе укупним приходима.

Комисија која је током прошле године била задужена да направи попис, а што је и препорука ревизора, завршила је посао, каже Данијела Милосављевић градска већница. На реду је уређење те области, а проблем се јавио код удружења.

Проблем је настао код удружења која користе градски пословни простор. Они јесу непрофитне организације и не треба да плаћају тржишну већ мању цену и морају да имају валидне уговоре за одређени простор.

Имовина града није велика, а није ни у најбољем стању. Код многих је потребна реконструкција, али је на изузетним локацијама.

Располажемо простором у згради Дома културе, у улици Иве Лоле Рибара, Партизански пут, а имамо и неколико локала у Бид зони. Све то треба најпре да се уреди, а онда и да се издаје.

Имовина града могла би да се увеће, на основу потраживања које град има од појединих предузећа. Међутим, код неких су стечајеви у току који могу да трају и деценијама, тако да за сада на те објекте  не може да се рачуна.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 17 мај 2018 13:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter