Вече кларинета у месецу музике, вечерас нови концерт

У оквиру манифестације ''Мај, месец музике'' представио се кларинетиста Александар Тасић са гостима. Манифестација се наставља вечерас наступом камерног ансамбла ''Аморозо''. Врањанци ће вече камерне музике моћи да прате од 19 сати у концертној сали Музичке школе.

Александар Тасић је дошао на идеју да вече кларинета ове године изгледа мало другачије. У контакту са сарадницима, Милошем Мијатовићем, Сашом Милосављевићем и колегом из Бостона, Јуаном Гаоом, договорено је да публици буде представљен прво начин израде кларинета, а да касније уследи и сам наступ. Иначе, Александар Тасић је почео да свира овај инструмент са 9 година, када је дошао у Музичку школу, и од тада до данас од кларинета се не одваја. Концерт је био прилика да Врањанци чују популарна дела класичне музике, која су пријемчива за свачије ухо.

''Договорили смо се са Јуаном да ове вечери представимо његове инструменте, од дрвета до финалног продукта и да касније одсвирамо квартет на његовим инструментима. Ово у Врању нисмо видели никад, тако да је право освежење'', каже Александар Тасић, кларинетиста.

''Прво ћемо имати кратку презентацију и ја ћу показати како настаје Ројал кларинет, од почетка, од саме врсте дрвета, где се налази то дрво, како се обрађује, па до самог дизајна и финалног звука инструмента. Касније свирамо Моцарта и класична дела, Мађарски плес, романтичарски период и имаћемо такође на крају српски фолк'', рекао је Јуан Гао, кларинетиста.

Концерт је завршен победничким чочеком Маљоковића. Манифестација ''Мај, месец музике'' наставља се данас наступом камерног ансамбла ''Аморозо'''.

''Има публике, ту су наши ученици и професори, али дођу и родитељи, дође и неко са стране. Највећа посећеност ће бити у уторак када свирају наши средњошколци са камерним ансамблом ''Аморозо'' из Лесковца и наравно када пева хор и за дан школе'', појашњава Тања Близнаковски Јовановић, директорка Музичке школе.

Врањанци ће вече камерне музике моћи да прате данас од 19 сати у концертној сали Музичке школе. Манифестација траје до краја месеца и традиционално ће бити завршена прославом дана Музичке школе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 15 мај 2018 13:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter