Дејановић уз Ршумовића и Радовића

Две песме професора разредне наставе Миомира Дејановића нашле су се у антологији ''Мој отац храни птице'' раме уз раме са песмама Душка Радовића, Љубивоја Ршумовића и других познатих песника и писаца за децу. Дејановић ствара за децу, али и одрасле.

Миомир Дејановић ради као учитељ у школи „Светозар Марковић“, а свој педагошки рад оплемењује поезијом и стриповима. Каже да је посебно поносан што његови ђаци сада могу да пронађу његове песме и у антологији „Мој отац храни птице“ где је обухваћено стваралаштво најпознатијих имена књижевности за децу.

''То је показатељ да оно што радим добро радим, чим су моје песме уврштене у друштво неких од најпознатијих писаца, које срећемо у читанкама. Посебно ми је драго када деци могу да то прикажем. Ја сам у школу однео ту антологију и показао деци и то код њих изазива одушевљење'', рекао је Миомир Дејановић, професор разредне наставе.

Антологију песама приредио је Власта Н. Ценић. Песме учитеља Дејановића нашле су се и у многим другим збиркама, а и сам је издао неколико ауторских. Прошле године  проглашен је за најбољег едукатора Србије. Поезију примењује и у настави, као и стрип, којим се такође бави. Црта за листове Невен, Срећни дани, Искрице и многе друге.

''Трудим се да деца садржаје усвајају кроз игру, јер то је њима занимљиво. Тешко може њихова пажња да се држи, ако се стално не мењају активности, ако те активности њима нису занимљиве, трудим се да неке текстове које могу урадим у виду стрипа, па онда не читамо само, већ деца виде и слику'', истиче Миомир Дејановић, професор разредне наставе.

Миомир Дејановић добитник је и Награде за модеран приступ поезији за децу. Ученици су му највећа инспирација и најбољи критичари.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 27 април 2018 13:32

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Др Стојиљковић: У две ковид болнице у Врању капацитети попуњени скоро 100 посто - Радио Телевизија Врање… https://t.co/fhkCorlFxO
Врањски средњошколци и следеће недеље по комбинованом моделу наставе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dPAXrFlkTw
Follow RTV Vranje on Twitter