Ничу поља под корнишонима у Вртогошу

У Вртогошу ће ове године почети организована производња корнишона. Оно што пољопривредници годинама траже кроз ову производњу ће бити остварено-обезбеђен откуп и позната цена на самом почетку сезоне.

Они који су до сада у Вртогошу имали недоумице шта да произведу и сигурно пласирају, сада не морају да брину. Ове сезоне инвеститор ће у Вртогошу финансирати производњу и откуп корнишона. Међу онима који улазе у овај посао је и Бобан Јовановић.

Заинтересованим повртарима инвеститор обезбеђује семе и додатну опрему. Пре самог почетка рада, позната је откупна цена, од 43 динара за килограм. Пријављивање заинтересованих произвођача  је у току. 

Јовановић и његова породица одувек су били тржишно оријентисани. Ове године у повртарству оријентисали су се на производњу парадајза.

Парадајз садимо у 10 пластеника. Све је под фолијама са системима за наводњавање. Само у семенски материјал уложили смо 500 евра, али то је најважније, семена су квалитетна са 99 одсто клијавости.

Ова породица, ипак за свој најважнији посао сматра воћарство и производњу воћних садница.

Бобан Јовановић каже да у расаднику имају 30 хиљада воћних садница свих воћних врста, а воћњаке су посадили на три хектара и сада су у пуном роду.

Овај млади, успешни произвођач каже да им је калемарство традиција, од које не одустају, а како тврди, прошириће и површине под воћњацима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 април 2018 15:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Јединствена Србија предлаже бесплатан превоз за грађане Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/IiV4pve4nE via @tripplesworld
Изложбом ''Свети Сава Српски'' почела Светосавска недеља - Радио Телевизија Врање https://t.co/wMpNVwkAVf via @tripplesworld
Година бања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XfvQkbSSo8 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter