A+ A A-

Препорука ГВ: Јефтинији или бесплатни здравствени лист

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Градско веће упутило је препоруку Управном одбору Здравственог центра да промени одлуку по којој се, у износу од 400 динара, наплаћује здравствени лист за децу која одлазе на екскурзије и школу у природи. Из буџета биће издвојен новац за децу оболелу од малигнитета, а четири милиона динара биће стављено на располагање верским заједницама и црквама. Прихваћени је и извештај о стању криминалитета и јавног реда и мира.

Градско веће упутило је препоруку Управном одбору Здравственог центра да промени одлуку о наплаћивању здравственог листа за децу која одлазе на екскурзије и школу у природи. Ова одлука донета је крајем 2017.године.

„Ради се о препоруци која је одрађена у интересу грађана, да се преиспита одлука Управног одбора да се ученицима који иду на екскурзију или школу у природи, а ради се о ученицима основних и средњих школа наплаћује здравствени лист по 400 динара по детету. На основу сугестија и примедби родитеља дали смо сугестију, препоруку да уколико постоји могућност да се или укине таква одлука или тај износ смањи“

Одлука је већника и да се из буџета издвоји новац за децу оболелу од малигнитета:

„На данашњој седници дали смо сагласност да се на наменски рачун за децу оболелу од малигнитета из градског буџета  уплати 400 хиљада динара. Алепујемо на све да у складу са могућностима уплате одређени износ средстава.“

Већници су усвојили текст јавног позива за финансирање и суфинансирање пројеката цркава и верских заједница. За ове намене из буџета ће бити издвојено 4 милиона динара.

"Ми не можемо да ускратимо нешто што је законом и уставом загарантовано. Свака верска заједница која је регистрована на територији Рпублике Србије може конкурисати с тим што конкурс важи за град Врање. Дакле само на оне који су регистровани на територији града Врања.

Разматран је и извештај о стању криминалитета и јавног реда и мира. Он је прихваћен и иде у скупштинску процедуру:

„Ми само добијемо статистички приказ али нико се из ПУ Врање се не појављује да објасни. У суштини је исто као и у предходној години.“

Између осталог, већници су прихватили финансијске планове месних заједница Доњи Вртогош, Ристовац и Собина. Прихваћени су извештаји Комисија о анализи достављених извештаја о утрошеним средствима за финансирање и суфинансирање пројеката из области јавног информисања и области културе за 2017.годину.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 86 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

17386573
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
9191
10330
19521
16605719
288970
276634
17386573

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Радио емисије

И ја сам твој пријатељ

Идентитет Рома

Калдрма на мрежи

Ритам града

 

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.