Logo
Одштампајте ову страницу

Пажљивко у Врању

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Пажљивкова правила у саобраћају и ове године су представљена у оквиру перформанса који је приређен у Спортској хали. Врање је једина локална самоуправа у Србији која је урадила спот намењен најмлађима са намером да и на тај начин утиче на свест код свих учесника у погледу поштовања правила безбедности у саобраћају.

И ове године деца су се уз помоћ Пажљивка подсетила саобраћајних правила и правила понашања у саобраћају.

Када прелазимо улицу треба да погледамо лево па десно. Ако постоји семафор прелазимо само на зелено светло.

Перформанс је отпочео уз нову песму о безбедности у саобраћају, коју је за ове намене писао наш суграђанин. По професији учитељ, аутор каже да је водио рачуна о сваком сегменту.

''Да текст буде разумљив деци, певљив, да лако улази у уши и мислим да ће заједно са спотом да то буде пун погодак и за децу, али и за одрасле који треба да више пажње обрате на децу у саобраћају'', каже Стеван Милошевић.

Врање је једина локална самоуправа у Србији која је урадила спот намењен најмлађима са намером да и на тај начин утиче на свест код свих учесника у погледу поштовања правила безбедности у саобраћају. У споту је учествовало 60-ак актера. Град посебну пажњу посвећује безбедности деце.

''Безбедност је нa високом нивоу и жеља нам је да тако буде и надаље. Приметили сте да је око многих школа постављена заштитна ограда, код основне школе Радоје Домановић стављена је и платформа на пешачком прелазу, радићемо и друге школе, које за сада нису обухваћене, а када завршимо са градским школама, обезбедићемо и сеоске'', рекао је Дејан Тричковић, председник скупштине.

Кампања Пажљивко се реализује седам година. Пажљивко је анимиран лик који је настао у сарадњи са психолозима и педагозима, као најделотворнији начин комуникације са децом.

"Превенција која је усмерена на децу нам је најважнија активност зато што су деца најрањивија у саобраћају. На нама је да им што више помогнемо. Подаци говоре да смо 2010. имали 25-оро деце погинуле у саобраћају, тај број још увек варира, али је сведен на распон 10-12 погинуле деце годишње. Циљ нам је да од 2020. у саобраћају немамо погинуле деце", истиче Никола Брборић, Агенција за безбедност саобраћаја.

Деца су уживала у разговору са Пажљивком и уз игру и песму још једном се подсетила саобраћајних правила.

Последњи пут измењено
Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.