У славу пантомиме „Фантом фест“ у Врању

У Врању је одржан 6. Међународни фестивал пантомиме "Фантом фест". Организатор фестивала  је Међуопштинска организација глувих и наглувих.

Фестивал пантомиме одржава се у Врању по шести пут уз подршку града.

Зорица Јовић подсетила је да је град подржао организацију фестивала јер је препознао да ће се тиме помоћи људима са оштећеним слухом да постану  видљиви  у средини у којој живе.

Снежана Симоновић секретар Удружења глувих и наглувих истакла је да су чланови Удружења веома задовољни учешћем у представи на овом фестивалу. У представи игра и ученица 2. разреда Хемијске школе Леонтина Трајковић која је желела да учи знаковни језик  и сада је стално у Удружењу,чија су врата отворена за оне који желе, осећају да могу да помогну суграђанима.

Фестивал је био прилика да, осим представе „Прва Суза“ по тексту Боре Станковића, у режији Трајче Гјоргијева, језик покрета представе и најпризнатији светски пантомимичари.

Небојша Новковић, директор  Фантом феста, истакао је да су током две фестивалске вечери наступили Герасим Дишлијев са представом „Ван места“из Париза који је учествовао и на првом фестивалу у Врању. Бил Бауерс из Њујорка одиграо је представу „Више од речи“.

Представе двојице пантомимичара, као и "Прва суза" - емотивна прича Боре Станковића преточена је у језик покрета, освојили су бројну публику. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 25 септембар 2017 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У изради план Генералне регулације зоне 3 - Доње Врање - Радио Телевизија Врање https://t.co/LFC4wbqWjz via… https://t.co/erBIQ5QyeX
Школарци дођите у Библиотеку, стигли су најпопуларнији наслови - Радио Телевизија Врање https://t.co/rAMGpTDivc via… https://t.co/XQVaSK6pKJ
Сусрети села открили младе таленте - Радио Телевизија Врање https://t.co/vmZrSEGSeD via @tripplesworld https://t.co/xcpEGaVx5f
Follow RTV Vranje on Twitter