A+ A A-

Одржана 83. седница Градског већа

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Градски већници усвојили су нацрте решења о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта, као и одлуке везане за Јавна предузећа „Нови дом“ и „Дирекција“ које је у ликвидацији, и Јавну установу Историјски архив „31. јануар“. Донета је и одлука о висини накнаде за ауто школе ради коришћења Полигона и градских улица. На конференцији за новинаре било је речи и о  систематизацији радних места у градској управи, као и о новчаној помоћи првацима, успешним средњошколцима и студентима.

На седници Градског већа којом је председавао градоначелник Слободан Миленковић, већници су најпре донели одлуку о отуђењу уз накнаду у новцу на изграђеног грађевинског земљишта које је у јавној својини града.

Зорица Јовић градска већница истакла је да ће град  отуђити 8 од 57 парцела неизграђеног грађевинског земљишта, након спроведеног поступка јавног оглашавања. Од овог земљишта у својини града, буџету ће приходовати 17 милиона динара. Остало земљиште биће коришћено за исправљање граница са суседним катастарским парцелама.Градски већници усвојили су посебан Програм о намирењу поверилаца у ликвидационом поступку Јавног предузећа „Дирекција“ за шта је потребно близу 20 милиона динара. Накнаде се односе на исплату зарада запосленима  који су радили у Дирекцији ,пореза и доприноса, као и судских такси и трошкова ликвидационог поступка.

Усвојен је предлог Одлуке о изради Акционог плана одрживог енергетског развоја града до 2021. године. Већници су дали сагласност и на измену Статута Јавне установе Историјски архив „31. јануар“ чиме ће сада организациона структура у овој установи бити уређивана Правилником. Сагласност је дата и на Правилник о систематизацији радних места у Јавном предузећу “Нови дом“. Одређена је и висина накнада коју ће плаћати ауто школе . 

Зорица Јовић је казала да се висина накнада за аутошколе  ради коришћења градских улица и Полигона креће се од три и 600 до 7 хиљада и 200 динара, у зависности од категорије обуке.

У Градској управи није дошло до измене броја запослених, већ до прерасподеле радника у појединим службама, ради повећаног обима посла, саопштено је на конференцији за новинаре. У плану је да родитељима ђака првака буде исплаћена једнократна помоћ од 5 хиљада динара. Биће одређени критеријуми за награђивање успешних студената и средњошколаца. На конференцији је било речи и о  препоруци министра о смени директора 4 школе због пропуста у вези матурског испита. Већница Зорица Јовић истакла је да се очекује званичан став министарства.

Последњи пут измењено

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна!

Save

Newsletter

Пријављивањем на емаил листу редовно ћете добијати новости са нашег портала

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Курсна листа

Save

Save

Save

Ко је на сајту

Ко је на мрежи: 173 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

16447202
Данас
Јуче
Ове недеље
Прошле недеље
Овог месеца
Прошли месец
Укупно
5198
8020
21835
15673434
150544
280004
16447202

Visit the new site http://lbetting.co.uk/ for a ladbrokes review.

Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.