Logo
Одштампајте ову страницу

Пољопривредницима додељена средства из буџета града

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Уговоре са пољопривредницима о додели подстицајних средстава потписао је градоначелник Слободан Миленковић. Ради развоја аграра у свим сегментима, град је ове године из буџета издвојио 35 милиона динара.

Укупно 178 пољопривредника добиће средства из градског буџета по основу конкурса на који се ове године пријавило њих 266. 

Градоначелник Слободан Миленковић истакао је у обраћању пољопривредницима да је циљ градског руководства да годишња висина подстицаја достигне око 110 милиона динара .Настојаће да сва средства исплате у што краћем року јер  верују да пољопривреда јесте развојна шанса овог краја и Србије.

Највећи део одобрених захтева 131, односи се на средства за бушење бунара и опрему за наводњавање, 43 пчелара добиће средства за набавку кошница, 26-оро ће набавити пластенике а 24 сточара добиће стеоне јунице.

Горан Цветковић и Нинослав Илић, дугогодишњи су пчелари и сматрају да је ово профитабилан посао у који би требало укључити што више младих људи. Горан Јанковић бави се сточарством и још једно грло на газдинству увећаће његов профит, јер живи од тог посла.

Даљи развој пољопривреде биће један од приоритета градског руководства у наредним годинама.

Градски већник Александар Јањић истакао је да ће приоритет бити набавка система за наводњавање и противградних мрежа, развој воћарства и сточарства, као и привлачење инвеститора у прерађивачкој индустрији.

Кроз бројне едукативне програме који ће бити организовани за пољопривреднике, циљ је да они схвате да је аграр  бизнис, који само уз примену знања и пуне агротехнике може да донесе профит, рекао је Јањић на скупу.

Последњи пут измењено
Copyright @ 2013 - РТВ ВРАЊЕ. Сва права задржана.