ГРО СПС: Ревидирамо чланство - неко у пензији, неко на суду

Стање у градском одбору социјалиста Врања је редовно, уз  дефинисање концепта даљег политичког деловања и припрему за  изборе на било ком нивоу. Фокус је ипак на локалним изборима који би требало да буду одржани 2020. године. Ово је изјавио председник врањских социјалиста Зоран Антић на конференцији за новинаре. Ипак, Антић је најавио да ће неки од  високих функционера ове партије на републичком и локалном нивоу, морати да сносе последице изјава изнетих у јавност. Дејан Манић, председник  Градског одбора Јединствене Србије, своје пак тврдње, мораће да доказује на суду.


Након више од седам деценија колико су социјалисти били на власти, потребно је време да се редефинише начин деловања, оценио је Антић и најавио да ће у наредним данима бити одржана седница на којој ће се одредити правци деловања.

Зоран Антић је рекао да су две одлуке суштинске, буџет и ребаланс буџета, где нису дати одговори на кључна питања:“Суштински се ту није ништа променило и ми ћемо на следећој скупштинској седници бити још оштрији, са још више амандмана. Кључна су питања : где су нове инвестиције, нова радна места и колико заправо пара одлази из буџета Врања и враћа се у исти буџет".

Припремљен  је пакет мера, а паралелно ће се радити на ревизији чланства, мањем броју чланова Градског одбора и припреми одборника за деловање у локалном парламенту. Антић се потом осврнуо на Негована Станковића, члана Извршног одбора Главног одбора СПС-а, за кога је оценио да  блати странку у медијима, а на седницама врха партије ћути зарад личних интереса. О потпредседнику Градског одбора социјалиста, Небојши Зупанчићу рекао је да није никада био финансијер странке, те да му СПС ништа не дугује, као ни он партији. Међутим због јавних иступања мораће да сносе политичке последице.

"Да ли ћемо тражити разрешење са функције Негована Станковића  биће одлучено на органима партије. Због неодговорних изјава изнетих у медијима последице ће морати да сноси и Небојша Зупанчић“, каже Зоран Антић.

Антић се посебно позабавио изјавама Дејана Манића, председника Градског одбора Јединствене Србије. Конкретно ради се о функционисању организације ВЕДА, за коју је Антић рекао да би тиме требало да се баве неки други органи нарочито за период од 2004. до 2014. године.

Антић је појаснио: „Да је Манић својевремено предлагао  оснивање револвинг фонда за пољопривреду из кога би се произвођачима давала  средства, а они би касније средства уплаћивали у тај исти фонд. Манић сада тврди да сам том приликом питао колико је ту за мене. То ће морати да доказује на суду. Вероватно је ту мислио на себе“.

Социјалисти се никада нису бавили Јединственом Србијом, али Манић је опседнут СПС-ом, рекао је Антић. Када је реч о реформама  у Спортском Савезу, оне ће  довести  до тога да ће та организација можда и моћи да функционише, али спорт у граду неће то моћи. Последица ће бити и та да у наредној години неће бити могуће да се прате токови новца у спорту, оценио је Антић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 12 децембар 2016 14:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Душанова улица према Зеленој пијаци биће једносмерна - Радио Телевизија Врање https://t.co/6tRR9kOMFm via @tripplesworld
Засађено две хиљаде 600 стабала на локалитету „Гоч“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/UeumEhFjyJ via @tripplesworld
Подземни контејнери и у улицама Партизански пут, Дунавска и 29. новембра - Радио Телевизија Врање https://t.co/VGeTkhxXvl via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter