Истакнути уметници на "Piano Summeru"

У летњим вечерима, од 7-19. августа, град Врање биће идеална кулиса за уживање у музици. Музички фестивал ,,Piano Summer” окупиће истакнуте пијанисте из читавог света. Специјални гост фестивала је Мармара квинтет из Истанбула, а један од најпознатијих немачких пијаниста, професор Klaus Schilde са својом ћерком наступиће на Свечаном отварању фестивала и водити ову летњу академију.

 

После успешно реализованог фестивала ,,Piano Summer” на Охриду прошле године, музички фестивал клавирске и камерне музике, замишљен као летња академија, стиже у наш град. Овај уметнички пројекат ставиће акценат на клавир, камерну музику и виолину.

Инспиративни сусрет за уметнике и љубитеље музике, имаће и светску премијеру – извођење мелодраме руског композитора Димитрија Романова. Фестивал ће имати и свог специјални госта - Мармара квинтет из Истанбула. Бројна имена озбиљне музике која ће наступити, показују колико музичка нота може да повеже читав свет.

План је и да фестивал има једно тематско вече, посвећено савременој музици Србије. Ове године ће се по први пут у Врању чути ,,Српско коло” нашег композитора Александра Вујића. Посебност фестивала је и његово свечано отварање, 7. августа у Дому војске. Професор  Klaus Schilde ће и ове године водити летњу академију. Она ће трајати до 19. августа.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 04 август 2015 11:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Радосна дружина у Врањској Бањи - Радио Телевизија Врање https://t.co/etkqbw0TCf via @tripplesworld
Избор за најбољи котлић на Данима каранфила - Радио Телевизија Врање https://t.co/TOMGr5Smiq via @tripplesworld
Богат садржај прве вечери на "Данима каранфила" - Радио Телевизија Врање https://t.co/O9SbI3Zknj via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter