Сачувајмо планету - Комунални отпад

Комунални отпад је крути отпад који настаје у стамбеним насељима, а укључује смеће из домаћинстава, индустрије, вртни и тржишни отпад, разни комадни отпад, грађевински отпад, остатке од обраде комуналних отпадних вода.

Мешани комунални отпад је отпад из домаћинстава и отпад из трговина, индустрије и из установа који је по особинама и саставу сличан отпаду из домаћинстава, из којег посебним поступком нису издвојени поједини материјали као што је (папир, стакло и др.) .

Биоразградиви комунални отпад је отпад настао у домаћнству и отпад који је по природи и саставу сличан отпаду из кућа, осим производног отпада и отпада из пољопривреде, шумарства, а у који у свом саставу садржи биолошки разградив отпад.

Комунални или градски отпад је крути отпад који настаје у градовима и укључује кућно смеће, гломазни отпад, индустријски, обртнички отпад.

Обрада отпада обухвата низ поступака којима се отпаду мењају физичка, хемијска или биолошка својства и састав да би се добиле секундарне сировине и енергија, и на тај начин олакшало коначно одлагање отпада.

*

Медијски пројекат „Сачувајмо планету“ подржан је на конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији града Врања у 2020. Години. Ставови изнети у тексту нужно не одражавају ставове органа који је подржао пројекат.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 14 октобар 2020 18:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Одлични резултати врањских клубова - Радио Телевизија Врање https://t.co/aqS7OFgfgF via @tripplesworld https://t.co/aq04OZ1pqT
РК Врање: Добар старт, идемо даље - Радио Телевизија Врање https://t.co/m4DsnOnvuV via @tripplesworld https://t.co/Q3aFaIAjW1
Follow RTV Vranje on Twitter