Сваки бициклиста или мотоциклиста мора да води рачуна о заштити.

То је важно зато што мала непажња у бициклизму, клизав коловоз, камење, нераван пут могу престављати ризик.

Добро је ако се ништа не догоди приликом пада и возач прође само са модрицама и огреботинама, али може доћи и до озбиљних повреда, па и кобног исхода. Нису ретки такви случајеви.

Зато ћете од сваког стручњака, продавца и оног ко бар мало познаје овај спорт добити савет да је заштитна опрема, пре свега кацига, а онда и други детаљи, изузетно важна.

Бојан Стошић власник радње „Велолукс бајк“ у Врању истиче да је кацига обавезна. Штитници за лактове и колена су пожељни, али не и обавезни.

Кацига је, посебно код деце, важна како не би дошло до повреде главе. Пошто они возе мање бицикле, ређе долази до неких других повреда.

„Ту се враћамо на још једну неопходност, када је у питању бициклизам. Важно је да се родитељи, када одллуче да купе детету бицикл, добро распитају и посаветују са стручним лицем, које ће их упутити какав бицикл да купе, коју величину. Дете, на лицу места, може да проба бицикл, да покуша да вози и да се утврди који му модел одговара“, објашњава Стошић.

Он напомиње да није добро да бицикла буде велика и неадекватна узрасту, јер је пад са веће бицикле тежи.

Ако дете падне са бицикле која је одговарајућа онда је лакши, а могућност повређивања сведена на минимум. У супротном све је другачије.

Падови су саставни део спорта. Стручњаци саветују да родитељи не треба да придају толику важност томе, јер дете док учи да вози, учи и како да најбезболније пада.

Осим обавезне кациге и евентуално штитиника, за вожњу бицикла у природи потребна је додатна опрема.

Ту се мисли на термо флашице које лети одржавају хладноћу, а када је свежије, не дозвољавају да се вода превише охлади.

За дужу вожњу, или вожњу ва града, обавезна је нека торбица или ранац у који се ставља резервна гума, сет за лепљење гуме, монтирачи, како би се скинула гума са точка, ако се избуши.

Одржавање бицикла није захтевно и не тражи пуно времена.

Стошић каже да после сваке вожње треба прегледати бицикл, избрисати га. Ако се вози по лошем времену или терену, неопходно је опрати га, подмазати ланац. Тај кратак сервис уме да уради свако.

Приликом куповине бицикла мора да се обрати пажња и на седиште. Веома је важно добро седиште на бициклу.

Уколико се не обрати пажња на то, приликом дуге вожње могу се појавити жуљеви.

Уместо рекреације и уживања вожња бајса може бити непријатна и мучна ако седиште није како треба и ако је положај тела погрешан.

Иста је ситуација и са ланцем.

Стошић наводи пример да многи људи долазе у радњу са констатацијом „раније су се правили много бољи бицикли, ово данас не може да приђе том квалитету“. То није тачно.

„Геометрија рамова је данас много боља него раније. Она доприноси томе да положај тела буде како треба и самим тим човек може много дужу релацију да извози и да не осећа неку бол, бол у кичми, леђима. Постоје мања и већа величина рама. Бира се у зависности од висине човека“.

Најбољи избор ћете учинити ако у радњи најпре пробате бицикл, или поведете своје дете да га проба.

Ту се на лицу места може утврдити да ли бицикл одговара, колико му је далеко волан, педале и др.

Битне су и кочнице. Њихов избор зависи од афинитета.

Уколико преферирате брдску вожњу, или планински бициклизам, онда су кочнице изузетно важна ставка, као и квалитет бицикла.

Он мора бити алуминијумски као би лакше изашли уз брдо, кочнице хидрауличне, како би се брже и безбедније зауставили, без болова у рукама.

Спуштање низ брдо је велико оптерећење. Подлактица, надлактица, зглобови, трпе велико оптерећење, зато су и потребне хидрауличне кочнице.

Закључак, осим адекватног бицикла, важно је обратити пажњу на заштитну опрему, кацигу, по потреби штитнике и пратећу опрему. Затим на седиште, ланац, кочнице, резервну гуму.

Ако је све то у реду, спремите се и правац до циља. Уживајте у вожњи бицикла.

Пројекат је суфинансиран на конкурсу Министарства културе и информисања за производњу медијских садржаја за портале у 2020. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства. 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 12 децембар 2020 15:03

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter