Актуелна епидемиолошка ситуација појачала је савете лекара да је боравак у природи лек и изузетно важан за све, од најмлађих до најстаријих.

Физичка активност, у тој комбинацији може да да још боље резултате. Ако сте помислили на бициклизам, у праву сте!

То је један од спортова који се посебно препоручује, јер подразумева боравак напољу, нема блиског контакта са другим људима, испоштована је физичка дистанца (о којој се толико говори), а бенефити по здравље су немерљиви.

Доктор Горан Поповић, специјалиста спортске медицине Здравственог центра у Врању каже да се приликом вожње ангажује велики број мишића, посебно ноге, и предњи и задњи мишићи потколенице, бутни мишић, мишићи карлице и доњи мишићи леђа.

„Темпо вожње се може дозирати, могу се правити јачи напори, као и мањег интензитета, што је добро за бициклисту“, објашњава др Поповић. На тај начин он сам одређује шта му прија, усмерава и организује вожњу, а поврх свега стиче кондицију.

 Са развојем мишића долази до боље кординације покрета, прокрвљености мишића, до затегнутости. Не долази до повећања обима мишића код бициклиста, јер је то спорт брзине, али се мишићи дефинишу и затежу.

Спорт је одличан и за мушкарце и жене. Бициклизам јесте индивидуалан спорт, додаје Поповић, али се вози у друштву и то је важно због социјализације детета, младих, али и старијих. Дружење је важно.

Исто тако, због велике гужве у градовима, загађености и опасности које вребају бициклисте од неопрезних возача, значајно је, да се бицикл вози на периферији, по мање прометним путним правцима, у природи.

„Мој предлог је да свака породица има бицикл. Не један, него сваки члан породице. Знам да је због финансијске ситуације то теже изводљиво, али барем један за женски, а други за мушки део породице, каже др Поповић.

Нашој земљи је потребна једна озбиљна стратегија развоја бициклизма као спорта. Не само због физичког здравља становништва, већ и због његових еколошких бенефита“, закључује наш саговорник .

Велики број европских земаља учинио је управо то, и бициклизам ставио на прво место што је утицало на смањење емисије штетних гасова значајно.

Познато је да чак 70% загађења потиче од издувних гасова моторних возила. Високо развијене земље, а посебно нордијске учиниле су значајне кораке на том пољу, посебно у великим градовима.

У Холандији се око 27% укупног превоза на годишњем нивоу обави бициклом, од чега највише за одлазак на посао.

У Данској се око 18% саобраћаја остварује бициклом, а број бициклиста се сваке године повећава. У ову групу спадају Норвешка, Финска, Шведска, Немачка, Јапан.

Значајан проценат становништва у Швајцарској такође преферира бицикл, пре него аутомобил за одлазак на посао, али и друге активности.  

Зато је изузетно велики значај зеленог транспорта као еколошког превозног средства које доприноси здравијем начину живота, не загађује ваздух и помаже у борби против климатских промена.

Пројекат је суфинансиран на конкурсу Министарства културе и информисања за производњу медијских садржаја за портале у 2020. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 26 новембар 2020 17:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter