Инфраструктура и безбедно коришћење бицикла

Сведоци смо константних препорука свих оних који брину о здрављу људи,али и екологији да се бицикли требају користити као алтернативно превозно средство у односу на аутомобиле како би побољшали здравствену слику становништва, како би се смањиле саобраћајне гужве, али и загађење ваздуха. Нажалост, те препоруке није лако спровести у дело јер у нашој земљи има мало градова који озбиљно брину о развоју овог спорта или стварању адекватних услова за бављење бициклизмом.

Врање је град са 33.000 регистрованих аутомобила и са 1.100 обележених паркинг места. У тој гужви аутомобила на улицама, паркинзима, па и тротоарима, уз недостатак бициклистичких стаза, бициклисти су једноставно протерани из града. Град има само једну обележену бициклистичку стазу која иде поред Техничке школе и која је занемарљиве дужине од 350 метара, која је пресвучена асфалтом у септембру 2013. године.

Добробити овог једноставног превозног средства су вишеструке - индивидуалне (здравствене, материјалне)и колективне (смањење емисија загађујућих материја). Нажалост, на нашим просторима ови бенефити нису у великој мери препознати од стране оних који доносе одлуке, те се наша земља не може похвалити заступљеношћу бицикла у свакодневном животу наших суграђана. Врање није изузетак по том питању.

Почела је реализација Пројекта регулисања саобраћаја у граду. Реномирана кућа је урадила пројекат за који је град платио 4.000.000 динара. Да саобраћајна инфраструктура у граду није на завидном нивоу, одавно знамо, но коначно се предузимају конкретни кораци. Они би требало да допринесу смањењу уских грла, смањењу броја теретних возила која пролазе кроз град и бољој проходности у свим деловима града.

Тим пројектом је предвиђено да неке улице из двосмерних пређу у једносмерне, као и да дође до проширења на уштрб тротоара. Оно што нико не помиње су бициклистичке стазе и немогућност безбедне вожње бициклиста ни у ужем ни у ширем подручју града. За бициклисте је остављена вожња по периферији и ван града. Нема довољно ни држача (постоји држач у шеталишту, али их нема испред јавних предузећа и установа), па се бициклисти сналазе – наслањају их на зидове или везују за стубове.

Надлежни најављују да је у наредном периоду у плану да се више пажње посвети развоју овог спорта кроз изградњу или адаптацију стаза за бициклисте, обезбеђивању опреме и стварању услова и за профедсионално и рекреативно бављење бициклизмом свих заинтересованих.

„Град Врање, поред едукација константно ради на унапређењу физичко техничких мера у зони школа, као и опремање најмлађих учесника у саобраћају, прслуцима, светлима за бицикле, доделом ауто седишта, бицикала и кацига. Овим се активно укључујемо у активности на смањењу броја саобраћајних незгода, са посебним акцентом на децу. Локална самоуправа преко Савета за безбедност саобраћаја града Врања, 5 година за редом традиционално организује и ликовни конкурс на тему безбедности у саобраћају. На овај начин, путем игре и забаве стимулишемо децу да додатно развијају знања и позитивне навике како би додатно уобличили свест и размишљање, за правилно понашање у саобраћају“, изјавио је Дејан Тричковић, председник Скупштине града.

Пројекат је суфинансиран на конкурсу Министарства културе и информисања за производњу медијских садржаја за портале у 2020. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 10 новембар 2020 18:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter