Пројекат: Безбедан клик

О безбедности на интернету написано је много текстова, организују се предавања и радионице, а траже се и системска решења за бројне проблеме који су резултат технолошког развоја и све већег коришћења интернета. Интернет је постао место одрастања деце, они уче на интернету, друже се на интернету, сазревају на интернету. Свесни су и опасности које вребају, али чињенице да млади немају довољан ниво знања о томе.

Save

Save

Превентивне акције у овој области организује и полиција. Предавања и едукације организују се за ученике основних и средњих школа са циљем да се деци објасни да ли има електронског насиља међу децом и како се дефинише.

„Електронско насиље постоји с обзиром да се налазимо у времену савремене информационе технологије. Иначе, електронско насиље има за циљ било какав облик слања порука путем интернета, и има за циљ повређивање, узнемиравање или било какво друго наношење штете детету младом или одраслом човеку.  Електронско насиље укључује и узнемиравање, ухођење, вређање, снимање насилних сцена као и креирање интернет страна са садржајима који  се тумаче као вршњачко насиље“, каже Зоран Димић, инспектор  ПУ Врање.

Како ће се и ко ће поступати у случајевима електронског насиља зависи од тежине, рецимо поруке којом неко угрожава нечији интегритет. Ако су у питању само погрдне речи и увреде, такво дело гони се по приватној тужби. Тужилац ће реаговати и покренути поступак уколико се упућују претње или угрожава нечија безбедност и интегритет.

Save

Save

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 26 октобар 2017 19:00

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter