Ко ће моћи да овери здравствену књижицу

Од 1, jануара наредне године због неплаћања доприноса за здравствено осигурање, велики број послодаваца неће моћи да требује маркице. Овим ће велики број осигураника остати без права на здравствену заштиту.

Старим правилником овера здравствених књижица за запослене и чаланове њихових породица, могла је да се изврши на две године. Пошто су бројни послодавци оверили књижице  на овај рок, а нису наставили уплате доприноса, дошло је до измене правилника. Рок је скраћен на шест месеци, каже директор Републичког завода за здравствено осигурање филијале у Врању, Драгослав Недељковић.

Иначе за пружање здравствене заштите у хитним случајевима укинута је одредба да се оверава здравствена књижица. Трошкови пружања помоћи падају на терет државног буџета, додаје Недељковић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 16 децембар 2011 15:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Сумња се да је у пожару у Радовници страдала старица - Радио Телевизија Врање https://t.co/hOHcbFEv9h via… https://t.co/xiKQFVryxt
Стоиљковић: Повећан број екипа, ради се и преко радног времена - Радио Телевизија Врање https://t.co/jOMzP7ZSsk via… https://t.co/Q4tSE6WEXc
Promo - Zdravo živo domaćine, TV Vranje, danas u 17.05h https://t.co/Yi3j2SgT7O
Follow RTV Vranje on Twitter