Уговори за стално: Права награда за вишемесечну мукотрпну борбу са ковидом 19

Дивна вест из Здравственог центра Врање. Подсећамо, сви здравствени радници запослени у ковид систему априла месеца, добили су уговор за стално. ''Права награда за вишемесечну мукотрпну борбу са ковидом 19,'' кажу они.

Педесет и четири здравствена радника добила су уговор за стално. Реч је о 27 лекара и 27 медицинских техничара који су од априла месеца преко Министарства здравља ангажовани у ковид систему у Врању. Они су са одушевљењем дочекали ову вест, након вишемесечне борбе са короном.

-Ово је најбољи почетак који је млад лекар могао да има, једно невиђено искуство, нешто што није имао прилике свако да искуси, доста смо покупили од старијих колега, што се тиче знања, а сада је на нама да даље радимо и да се даље усавршавамо. Захвалила бих се министарству што је дало прилику младим лекарима да раде, да останемо у својој земљи и наравно менаџменту Здравственог центра који је одабрао, чини ми се, најбоље , каже др Стефана Младеновић, лекар у ковид амбуланти.

-Као некоме ко ради у ковид болници јако ми је драго да сам ту и да могу да помогнем нашим драгим суграђанима и нашим пацијентима. Ово је на крају године дошло, могу слободно да кажем, као вишња на торти, јако ми је драго што се све јако брзо реализовало. Кренули смо априла да радимо, уговоре смо добили на крају године. Можда је ово била јако тешка година, али за мене лично јако успешна. Зато смо се школовали и зато смо ту, да помогнемо и радимо и дамо свој максимум. Велика захвалност директорки која нам је дала прилику да се покажемо и истакнемо, са свим својим старијим колегама који нам пружају несебичну помоћ, каже др Срђана Стајић Ристић, лекар у ковид болници.

Милан Љубеновић, медицински техничар у служби ХМП:

-Ово је велики поклон за мене и моју породицу, најлепши за Нову годину. Захваљујем се менаџменту што нам је омогућио да кренемо напред, да употпунимо претходну годину, надам се да ће се ова пракса наставити и убудуће за наше колеге. Хитна медицинска помоћ, иако није била директно у ковид болницама, дала је свој допринос, наше екипе су излазиле на терен, транспортовале пацијенте за Клинички центар Ниш и активно учествовале у лечењу тих ковид пацијената, рекао је Милан Љубеновић, медицински техничар у служби ХМП.

Директорка Љиљана Антић истакла је да јој је драго што је оваква вест стигла баш пред новогодишње празнике, на крају једне јако тешке, али успешне године за Здравствени центар Врање.

-Могу да кажем да је ова 2020. година била година тешког напорног, несебичног, пожртвованог рада свих запослених у Здравственом центру, везано за инфекцију ковид 19. Ми смо у априлу, због повећаног броја пацијената и потребе добили 54 здравствена радника, од тога 27 медицинских техничара и 27 лекара. Могу да кажем да је ова година била успешна у сваком погледу, без обзира на овај тежак и напоран рад у ковид систему, јер смо добили велики број нових апарата и почели реконструкцију старе болнице, али могу да кажем да је круна овог нашег успеха, овог менаџмента и свих запослених у Здравственом центру уговарање сва 54 здравствена радника, и то је највећи поклон од наше државе и министарства, рекла је др Љиљана Антић, директорка Здравственог центра Врање.

Сви уговорени здравствени радници 9 месеци уназад били су распоређени у ковид систему, амбулантама и болницама и допринели борби против корона вируса, а сложни су да је овакво искуство за њих непроцењиво.

Од августа 2018. године до данас у радни однос на неодређено време примљено је 80 радника, 44 лекара и 36 медицинских техничара, уговорено је 26 радника, а у радни однос на одређено време примљено је 90 радника, 12 лекара, 58 медицинских техничара и 20 техничких радника. У овом периоду додељене су и 23 специјализације.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 31 децембар 2020 14:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter