Здравствена станица у Врањској Бањи ради 24 сата

Здравствена станица у Врањској Бањи почиње са 24-орочасовним радом. Директорка Здравственог центра у Врању др Љиљана Антић каже да становници ове градске општине заслужују да им амбуланта буде доступна даноноћно, а са пацијентима ће поред постојећег особља радити још петоро младих доктора и исто толико медицинских сестара.

Запошљавањем великог броја лекара и сестара током претходног периода створиле су се могућности и за ноћни рад у Здравственој станици у Врањској Бањи. Радиће пет екипа које ће чинити по један лекар опште праксе и једна медицинска сестра. 

- У претходном периоду посао је добило 55 здравствених радника. Захваљујући ангажовању председника Александра Вучића здравствени радници су добили три повећања плате од почетка 2019. године. Председник је најавио још једно повећање до краја године каже др Љиљана Антић, директорка Здравственог центра

-Сви пацијенти којима је потребна здравствена помоћ ноћу неће морати да путују до Врања. Када је реч о пацијентима са тежим здравствени стањем од великог значаја ће бити ноћна смена и благовремена реакција лекара, каже Драган Сентић, председник градске општине Врањска Бања  

Славиша Булатовић се захвалио медицинском особљу које је пожртвовано обављало свој посао претходних месеци у борби против невидљивог противника и додао да је улагање у здравство  један од најважнијих задатака државе.

-Ангажовање пет нових лекара и медицинских сестара у Здравственој станици у Врањској Бањи је од великог значаја и ово што директорка Здравственог центра ради са својим сарадницима је за сваку похвалу. То је доказ одговорности. С обзиром да је тежња да Врањска Бања буде озбиљан туристички центар онда и здравствена заштита треба да буде на вишем нивоу.

Овде нећемо стати.У наредном периоду нас очекује да решимо питање сталног педијатра у овој станици. То је доказ да за разлику од оних који нас критикују, ми имамо конкретне резултате, каже Булатовић.

Млади лекари који данас почињу да раде у Врањској Бањи са пуно ентузијазма спремни су да се ухвате у коштац са свим  што носи њихов позив.

- Срећна сам што сам у могућности да радим, а свако ново искуство је добродошло. Ја сам лекар опште праксе  тежим да специјализирам анестезију ,каже др Бранислава Јовановић. 

 -Пре доласка овде радио сам у ковид амбуланти. Обишао сам ову амбуланту, комплетно је опремљена, драго ми је што ћу бити у могућности да пружам здравствену заштиту становницима Врањске Бање ,каже др Марко Иванчов.

Запошљавањем нових радника пружање здравствене заштите у Врањској Бањи је на већем нивоу.

На терироији ове градске општине  живи око 12.000 становника, а у амбуланти има око 7 и по хиљада здравствених картона.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 10 јун 2020 12:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter