Превентивни прегледи у Бањи-лекар на кућном прагу

За све људе много значи када им лекар специјалиста дође на кућни праг, а нарочито за старије суграђе и оне који су слабо покретни.

Управо они, као и остали имали су прилику да их данас прегледају специјалисти у здравственој станици у Врањској Бањи.

Мислим да за њих долазак лекара овде много значи, а и мени је драго да сам данас у Врањској Бањи, каже докторка Биљана Ђорђевић, неуропсихијатар.

Превентивни прегледи које раде запослени у Здравственом центру Врање, настављени су након венрендог стања и данас су обављени у здравственој станици у Врањској Бањи, каже директорка докторка Љиљана Антић. Ова амбуланта постоји већ 40 година.

Наш циљ није само долазак лекара у здравствене станице, већ и разговори са пацијентима, из којих сазнајемо који доктори специјалисти би требало да долазе. Наше мишљење је да би требало повремено организовати долазак баш тих специјалиста. Не би то могли стално у континуитету, већ по потреби. Нема за тим ни потребе у свим амбулантама. У Врањској Бањи би требало јер овде имамо 8 хиљада картона и велику потребу за долазак лекара специјалита, каже докторка Антић.

Од следеће недеље биће решен и проблем доласка гинеколога у станицу у Бањи.

У Здарвстевој станици у Врањској Бањи већа ради шест лекара медицине рада и специајлисти опште медицине и један педијатар. 

Током недеље овде се обављају интернистички прегледи, долази интерниста из Врања. Данас је посебан дан, данас је ту специјалиста интерне медицине из области гастроентерологије, стоматолог специјалиста максиофацијалне хирургије , још један педијатар, неуропсихијатар и специјалиста из физикалне медицине, каже Управница Дома здравља докторка Љиљана Ајановић.

Превентивни прегледи у бањи организовани су  са комплетном дијагностичком обрадом пацијента.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 јун 2020 13:16

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter