Велики број мештана на специјалистичким прегледима у Ристовцу

Превентивни прегледи у сеоским амбулантама у организацији Здравственог центра Врање, данас су обављени у здравственој станици  у Ристовцу. Приближавање здравствене заштите свима,  је циљ прегледа. 

Ово је слика која је дочекала лекаре специјалисте испред станице у Ристовцу. Велики број мештана дошао је на преглед код  интернисте, педијатра и неуропсихијатра, око сто људи.

 Једна наша суграђанка каже да је дошла да провери притисак, терапију, да се контролише: ''Идем редовно на контролу, али због вируса нисам могла и ово је шанса, овде да нас прегледа интерниста. Много ми значи. Треба ми упут за Нишку Бању и дошла сам да питам. Имам проблема, боли ме нога.'' ''Задовољни смо са лекарима. Ујутру је тешко да одемо у Врање, јер нема превоза. Овде је кратка релација и снађемо се, кажу мештани.''

Здравствена станица у Ристовцу има хиљаду и 300 картона и дугу традицију лечења мештана. Постоји преко 50 година и прва је  изграђена у нашем крају.

 

''Видите колико је велико интересовање, што нам је драго, јер овде доминира старија популација. Људима је врло напорно и тешко да долазе у Здравствени центар Врање. Радићемо када год буде било потребе, када нас лекар из амбуланте позове, ми ћемо организовати прегледе у овој амбуланти, каже директорка Здравственог центра Врање,'' докторка Љиљана Антић.

''Ми смо за сада организовали специјалисту интерне медицине, неуропсихијатрије, педијатра, а по потреби ће бити и специјалиста офталмологије, дакле све оно што је потребно сеоском становништву и на овај начин доступно свим здравственим осигураницима,'' каже управница Дома здравља докторка Јадранка Ајановић.

Интернистичке прегледе данас је обављала је докторка Антић, педијатријске докторка Ајановић, а неуролошке докторка Биљана Ђорђевић, специјалиста неуропсихијатар.

''Драго ми је што се оволики број пацијената јавио на неуролошки преглед, јер људи заиста имају тегобе. То су махом старији људи, који имају проблема са кичмом, са памћењем, са ходом, вртоглавице. Овакве акције чешће треба организовати, јер је помоћ старијим особама неопходна на терену, каже докторка Ђорђевић. 

Акције превентивних прегледа наставиће се и у другим станицама и амбулантама у окружењу.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 03 јун 2020 14:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter