Свечано представљена Национална асоцијација удружења здравствених радника

Медицинске сестре добиће већу заштиту и могућност напредовања уз помоћ Националне асоцијације удружења здравствених радника. То им је предочено на данас одржаном састанку у Здравственом центру у Врању.


 

У врањском Здравственом центру представљена је Национална асоцијација удружења здравствених радника Пчињског округа. У присуству великог броја медицинских радника, представљени су циљеви и задаци Асоцијације и указано на значај медицинске сестре у систему здравствене заштите. Председница  асоцијације Јасмина Ристић, иначе главна сестра у Здравственом центру нагласила је да ће радити на едукацији и унапређењу положаја здравствених радника, пре свега медицинских сестара али и у области струковног организовања свих профила здравствених радника.

Јасмина Ристић, главна сестра ЗЦ Врање и председница Националне  асоцијације удружења здравствених радника  Пчињског округа каже да ће  враћање  угледа професији медицинске сестре  биће приоритетни задатак.

„По одазиву се види да је ово нови моменат у ЗЦ који до сад није постојао у смислу едукације и бавњења овим послом", рекла је др Гордана Ђорђевић, начелница Гинеколошког одељења.

Љиљана Антић, директорка ЗЦ Врање скренула је пажњу на значајну улогу медицинских сестара у систему здравствене заштите:

"Надам се да ћете сви ви успети да се едукујете на прави начи и борите се за своја права. Ви сте десна рука лекарима. Морам да признам да смо ми лекари потценили ваш значај, нисмо довољно причали о вашем значају а ја мислим да један лекар без добре сестре не може да буде добар лекар. Сестра је ту његова десна рука која својим знањем и умећем помаже лекару."

Национална асоцијација удружења здравствених радника  Пчињског округа броји око 300 чланова.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено недеља, 30 децембар 2018 17:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дечаци продавали играчке и новац наменили за лечење двогодишње Хане Глигоров из Бунушевца - Радио Телевизија Врање… https://t.co/j2wAppDlCR
Радови на асфалтирању пута Бресница - Осатица при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/KdpJMcJqVM via @tripplesworld
Будући купац Пржара мора да инвестира милион евра - Радио Телевизија Врање https://t.co/tvINhYOUZD via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter