ЗЦ: Циљ обезбедити већи број лекара за Здравствени центар Врање

Највећи Здравствени центар на југу Србије, ка коме гравитира 250 хиљада становника из округа и 40 хиљада из Косовског поморавља,  има проблема са специјалистичким кадром. Директорка центра Љиљана Антић, настоји да овај проблем реши уз помоћ надлежног министарства и очекивања су да ће Врање добити одобрење за запошљавање медицинара.

Анализа старосне структуре броја специјалиста у Здравственом центру Врање показала је да ће 60 посто специјалиста у наредних 7 година отићи у пензију. Уколико би се овакво стање задржало многа одељења би се угасила, каже директорка Антић и наглашава да улаже огромне напоре да обезбеди подршку надлежних како би овај проблем решавали.

"Морам да кажем  да је помоћница министра рекла да нико са таквом анализом није дошао у министарство. То смо радили заједно са локалном самоуправом. Надам се да ћемо у једном тренутку тај проблем решити, јер имамо и подршку БАТУТ-а. Подршку нам је дао и председник Одбора за здравље и породицу Дарко Лакетић. Ту статистику сам и њима презентовала и од свих имамо подршку", каже директорка.

Тај проблем је у овом тренутку највећи, јер како каже директорка, велике дугове из прошлости Здравствени центар не може да реши, јер не зарађује толико, али мора да се понаша домаћински  и да не повећава тај дуг. Зато је недостатак кадра и највећи проблем.

"Сваког дана када кренем на посао надам се да има нешто из министарства, да ћу добити неко писмо које ће обрадовати мене и запослене и све наше грађане, да ће одобрити запошљавање великог броја лекара и сестара, јер нам је заиста то потребно", додаје др Антић.

Овај проблем препознала је и локална самоуправа и помогла центру запошљавањем 17 младих лекара. Њихово ангажовање је престало, јер немају ид број, али су сада ангажовани на превентивним прегледима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 децембар 2018 13:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врањски стрелци екипни прваци Србије - Радио Телевизија Врање https://t.co/oWpXbiXLKg via @tripplesworld
Забрањено паљење усева и смећа - Радио Телевизија Врање https://t.co/dWUj9k2ISW via @tripplesworld
Дан пешачања обележен и у Врању. Око стотинак грађана шетало до Бориног брда - Радио Телевизија Врање… https://t.co/JEWHw1ZXhw
Follow RTV Vranje on Twitter