Одштампајте ову страницу

Почела да стиже опрема за нови Хируршки блок

By РТВ октобар 16, 2018 278 0

Посебна средства у износу од 3 милиона динара, издвојило је Министарство здравља за реконструкцију Инфективног одељења, врањске болнице, која је у току. Руководство планира да остану средства и за неке радове на Интерном одељењу. Што се тиче новог Хируршког блока опрема за коју су потписани уговори почела је да стиже.

Дуго година у ово одељење није улагано, каже управник болнице Саша Ђорђевић. Радови који су у току не ремете пацијенте, јер се ради део по део, а све захваљујући Министарству здравља.

Овде на Инфективном одељењу планирамо да средимо 9 санитарних чворова и ако можемо на Интерном одељењу један. Урадили смо све подове, кров је саниран, јер је прокишњавао. Све ово се ради због Службе за дијализу, која је испод и санитарни чворови су цурили на плафон службе. Тако да ћемо и то урадити.

Доста се ради на овом Одељењу и оно ће остати самостално. Ипак, највећа инвестиција у врањској болници је нови Хируршки блок, истиче Ђорђевић и наглашава да све иде према уговорима које је руководство центра потписало у Министарству здравља.

Задовољство је да већ стиже опрема, што је битно и за пацијенте и за нас, као раднике Здравственог центра. Очекујемо до 20.децембра примопредају објекта, а о отварању објекта одлучиће Министарство здравља.

Одобрен је пројекат и средства за реконструкцију старих болничких одељења, након што се преселе у нови Хируршки блок. Неће се одустати од постојећих објеката за које ће се наћи функција, каже управник.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 октобар 2018 13:49