Годину дана рада Дневне психијатријске болнице

Прошло је годину дана  од отварања Дневне психијатријске болнице у врањском Здравственом центру. У просторијама овог одељења приређено је пригодно славље. Заједничке успехе прославили су и лекари и пацијенти. Занимљива изложба и конкретни резултати у побољшању услова живота пацијената први су продукт једногодишњег рада, чуло се на скупу.

Дневна психијатријска болница врањског Здравственог центра обележила је данас  годину дана рада и постојања. Пацијенти ове здравствене установе за ову прилику приредили су изложбу радова који су настали током бројних радионица. Први рођендан лекари и пацијенти прославили су заједно.

"Преко 60 људи је прошло корз систем дневне болнице. У наредном периоду ћемо се још више усавршити и осавременити. Планирамо и сарадњу са неким привредним субјектима у раду који је примерен и адекватан условима овде и тако би могли да привређујемо средстава за рад дневне болнице. Кроз афирмацију креативности радимо и на самопоуздању тих људи и на схватању да сваког човека може погодити психијатријска болест. Ти људи морају бити део друштва и живети равноправно као сви други људи", рекао је др Слободан Стаменковић, начелник психијатријског одељења.

"Глас о овом простору и продуженом  третману  лечења се проширио. Пацијенти сами долазе да се друже тако да имамо намеру да формирамо клуб пацијената који ће им омогућити да се друже и ван третмана болничког типа али битно је и то што позитивну енергију преносе на околину и служе као медијатори између нас и становништва, шире  позитивно искуство, анимирајући људе који имају проблеме да се на време јаве лекару", истакла је др Нела Стојнев, психијатар.

"Ово је велика ствар за ЗЦ јер ће ова целина омогућити акредитацију психијатријске установе. Битно је да се људи овде социјализују да имају где да добију своју терапију и ми смо ту да их подржимо", додао је Саша Ђорђевић, управних опште болнице.

Изложба радова људи који долазе у Дневну психијатријску болницу добиће и продајни карактер. Неки од присутних су и пре тога, искористили прилику да у складу са могућностима награде вољу и креативност.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 05 октобар 2018 17:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Гоца Лазаревић, Биљана Јефтић и Аца Илић се обратили медијима - Радио Телевизија Врање https://t.co/FLliG5sWaz via @tripplesworld
Хуманитарна Самсијада на Данима Врања - Радио Телевизија Врање https://t.co/XT5T59RPFq via @tripplesworld
Најмлађе забављали кловн и аниматори - Радио Телевизија Врање https://t.co/m7wEDAie2L via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter