Одштампајте ову страницу

У сусрет најлуђој ноћи

By РТВ децембар 31, 2011 0

Ближи се Нова година. Празнична еуфорија је свуда око нас. И поред свеопште беспарице и даље се масовно купују поклони, и велика количина хране, као и неизбежне декорације за украшавање домова.

Многи успевају да искористе и актуелна снижења. Кити се јелка, кућа се украшава лампицама и смишља се Новогодишњи јеловник, који се додуше ретко кад разликује, јер како дочекати Нову годину без традиционално неизбежне руске салате, сарме, печења и торте. Неки од нас ће ову ноћ прославити код куће, у кругу породице, док ће други негде отпутовати или бити део огромних Новогодишњих журки и прослава по ресторанима. И у Врању скоро сви угоститељски објекти организују прославу у најлуђој ноћи.
Цене су углавном уједначене и крећу се у распону од две ипо до пет хиљада динара. Већина ресторана већ је распродата када је дочек у питању. Осим 31. увече многи од угоститељских објеката организују забаве и 1. и 2. јануара. Дочек Нове године представља синоним за нови почетак, ведре снове и нове жеље. И увек изнова, када је Нова година у питању, људи у Србији очекују да сат откуца 12 и узвикну гласно „Срећна Нова година“. Неки ће у поноћ замислити жељу, вероватно ће гомила њих бити везана за поправљање финансијске ситуације, док ће други саставити читаву листу ствари које желе да ураде у следећој години и које ће себи зацртати као циљ. Врло често много тога не зависи од нас, али морамо признати да понекад и за оно што зависи искључиво од нас немамо довољно храбрости. Зато је можда најбоље за почетак себи али и другима осим здравља у Новој години пожелети и мало више смелости, упорности и стрпљења.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)