Новогодишње честитке за најдраже

Новогодишње честитке некада су се обавезно размењивале међу пријатељима, заљубљенима, члановима породице од којих сте раздвојени, а у скорије време међу пословним партнерима. Била су то права мала уметничка дела.

Ипак, са развојем технологије, новогодишње честитке шаљу се у све мањем броју. Чак и тај мали број је компјутерска обрада неке слике, мало додатих слова који сачињавају речи “Срећна Нова година” и то је то. Да ли сте размишљали да од ове године вратите ту стару добру традицију писања честитки?

Управо због тога што је овај обичај замро, вама драге особе одушевиће се када у свом сандучету пронађу папирче препуно љубави и лепих жеља. Зашто не измамити осмех на њиховим лицима и пожелети им нешто оригинално, написати сваком понаособ посебне речи које ће ставити до знања колико вам значи прималац те новогодишње честитке ?

И док су укућани одсутни, а ви немате неке нарочите обавезе, сетите се особа које чине ваш живот лепшим и посветите вече писању честитки за њих. Можете купити готове на којима ништа не пише и које ћете морати да допуните, али можете и да их направите сами.

Ако се одлучите да их сами правите, одаберите чвршћи папир, јер се он мање гужва и у сваком смислу је погоднији за ову намену од обичног. Може да буде бели или у некој боји за коју сте сигурни да је будући прималац воли. Пронађите на интернету неке лепе бордуре, а потом их одштампајте на честитку. Али, нека то буде све што ћете урадити компјутерски. Поруку напишите сами.

Нека свака порука буде јединствена. Осим “Срећна Нова година и Божићни празници” дајте свој лични печат.

Пошто сте завршили, остало вам је још само да убаците честитке у коверте. Када одете да се снабдете њима, купите у књижари и разнобојне конфете и убаците по прстохват у сваку коверту. И у тренутку када прималац вади честитку оне лете на све стране, а његов осмех већ блиста иако није ни прочитао шта пише.
Сетите се само: живот чине мале ствари. Проверите, можда се и у вашем сандучету већ крије нека лепа жеља.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter