Трачарење - најслађа забава

Трачарење је једноставно неизбежан елемент свакодневице. Мали број људи не воли трачарење, а они који га воле не знају ни сами зашто је то тако. Трачарење у последње време није само хоби женске популације, већ све чешће у кафићима можете чути оговарање које долази од суседног стола за коме су све сами мушкарци. Трачрење не пита за године, воле га и стари и млади.

Више од пола наших разговора, ма са киме да проводимо време, своди се на трачарење тј, причу о другим људима. Није потребно да те људе превише добро познајемо да бисмо о њима распредали, за трачарење се увек нађе повод и добар изговор.

Сви волимо трачарења а нико од нас не зна зашто. Но, има и оних који су радили на проучавању овог феномена: у питању су биолози по којима је трачарење некада служило као средство помоћу којег су се истицали они који су то желели, с обзиром да се углавном живело у заједницима где индивидуа није могла као таква доћи до изражаја.

Трачарење нас од неких људи често удаљи, али и приближи другима. Иако се некада својски трудимо да избацимо трачарење из своје свакодневице причајући о другима, ипак волимо да чујемо шта неко други има да каже о трећој особи. Уживамо у томе.

Иако жене важе за те које чешће трачаре, није необично чути ни мушкарца како прича о другима полуистине или још горе лажи. Ипак, мушкарци су донекле праведнији. Када трачаре, трачаре искључиво са својом партнерком или са најближим пријатељима, док су жене у стању свашта да испричају о особи и особи коју су тек упознале.

Оно се некада своди на љубавни живот неке особе, некада на њен физички изглед, породични живот… Не износе се при оговарању увек само ружне ствари. Често знамо да коментаришемо колико предмет нашех разговора уме добро да се обуче, благо њему што има таквог партнера, такав посао или тако сјајну косу.

Па ипак, постоје људи који су због љубоморе у стању све и свашта да кажу о некоме како би му учинили нажао.

Уз оговарање се често опуштамо, па је вероватно то један од главних разлог зашто волимо да слушамо трачеве не само о својим познаницима, људима које срећемо свакога дана, већ и о познатима. Због тога су телевизијске емисије и часописи који се баве приватним животом познатих јако популарни. Папарацо фотографија познате глумице на насловној страни у излогу неког киоска привући ће вам пажњу ма колико да журите.

Трачарење је постојало, постоји и постојаће вероватно увек. Но ипак, трудимо се да дозирамо трач и окренемо се многобројним занимљивијим и корисним темама док испијамо кафу са мање или више блиским особама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обавезно уклањање снега и леда испред објеката - Радио Телевизија Врање https://t.co/Gx4gEl1SKZ via @tripplesworld https://t.co/5yYNHgqghe
Нови дом вечерас продужава грејање, а ујутру почиње раније, већ од 4:30 - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zIDWAvTNVY
Познати добитници награда ''Свети Сава'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/t9yc62SzDn via @tripplesworld https://t.co/rCmNUxyrUw
Follow RTV Vranje on Twitter