Одштампајте ову страницу

Одржана промоција књиге "Мачка без једне ципеле"

By РТВ новембар 30, 2013 61290 0

''Мачка без једне ципеле'' назив је прве књиге приповедака Миодрага Стошића из Владичиног Хана, која је промовисана у Галерији Народног музеја у Врању. Стошић  живи и ради у Београду. Писањем афоризама, кратких форми и сценарија за тв програме бави се годинама уназад.

Књига ''Мачка без једне ципеле” састоји се од 20 приповедака које се тематски разликују. Реч је о причама из свакодневног живота, испричаним кроз мешавину хумора и романсе.

Миодраг Стошић на једноставан, топао начин говори о људским судбинама, попут Моме Капора и Зорана Ћирића, са којима га неки упоређују, рекао је рецензент књиге Вања Булић.

Промоција у Врању је, као и сам аутор, била другачија од уобичајених, од видео снимака Стошићевих пријатеља који су  на необичан начин препоручили књигу до опаски самог аутора. Говорили су професор филозофије Слободан Марковић и књижевница Маја Станковић. Марковић је истакао да се приповетке Миодрага Стошића не могу подвести под један аршин, јер се свака прича може сврстати у неки други жанр. ''Свих двадесет прича  говори о обичним људима и у свакој од њих можемо се пронаћи'' рекла је Маја Станковић.

Миодраг Стошић желео је, каже, овим причама да прикаже многе људске судбине, пре свега обичних малих људи, којих се врло често клонимо и ретко их примећујемо, а они су ту, поред нас. Публика у Врању чула је и одломке из неколико прича.

Промоцију је организовала  Радио телевизија Врање, поводом 18. рођендана Телевизије Врање.

 

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 02 децембар 2013 11:55