Реконструкција Дечјег одељења библиотеке у току, књиге пресељене у Периодику

У библиотеци Бора Станковић одвијају се радови на реконструкцији Дечјег одељења. За време трајања радова наши најмлађи читаоци књиге ће моћи да позајмљују у приземљу зграде, на Одељењу периодике.

За реконструкцију Дечјег одељења библиотеке Бора Станковић у Врању Министарство правде  определило је 2,5 милиона динара, а предвиђено је да радови буду завршени до 1. септембра, када би одељење требало да буде отворено.

''Да подсетим да ово Одељење од самог уселења библиотеке у зграду није реновирано, дакле, простор заиста заслужује пажњу, с обзиром да имамо велики број корисника, у том простору се одвијају и разноразне радионице, тако да смо ове године наишли на разумевање министарства. Мислим да ћемо са овим средствима моћи комплетно да реконструишемо тај простор, прилагодимо га намени, али га и учинимо атрактивнијим за наше кориснике,'' каже Зоран Најдић, директор библиотеке.

За то време књиге за децу пресељене су у Одељење периодике, које такође несметано ради.

'' На Одељењу настављамо рад са корисницима који користе интернет читаоницу, читају дневну штампу, дакле ради се о нашим настаријим суграђанима, колеге библиотекари су на свом радном месту, и то одељење у овим временима игра велику улогу, није то само место где људи читају штампу, него се мало и друже, упознају, размењују мишљења, и мислим да смо успели да направимо једну целину,'' додаје Најдић.

У току су и активности на унапређењу рада Одељења дигитализације, за шта је Министарство културе определило 800, а Град  400  хиљада динара. Циљ је да се завичајна грађа дигитализује, и то није питање тренда, већ потребе, наглашава Најдић.

Уколико радови буду завршени у плану је да ово Одељење буде отворено баш на дан установе, 20. јуна, када ће библиотека бројним активностима и књижевним вечерима обележити 143 године од оснивања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 17 мај 2022 14:35

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Како ће млади Врањанци потрошити својих 100 евра од државе? - Радио Телевизија Врање https://t.co/kUEPv2I5qR via… https://t.co/K3f1WhVASR
Председник Вучић у Врању са избеглима из Украјине - Радио Телевизија Врање https://t.co/JhiC04WNsH via… https://t.co/kYJWlg2jA6
Малине из овогодишњег рода око 700 динара за килограм - Радио Телевизија Врање https://t.co/6d9hG5WSEo via… https://t.co/5muHCVBzMc
Follow RTV Vranje on Twitter