Сутра промоција књиге „Први српски тајкун“

Поштовани љубитељи политичких трилера,

Позивамо Вас на промоцију књиге „Први српски тајкун“, аутора Александра Саше Гајовића.

Промоција је заказана за уторак, 10. мај 2022.у 18:30 часова у Камерној сали градског театра.

О томе како је настао овај својеврсни политички трилер, говориће аутор Александар Гајовић и Тања Гајовић, уредница Првог програма Радио Београда.

Сазнаћемо нешто више о спрези бизниса – бизнисмена и државне безбедности и, коначно, ко је први српски тајкун.

Промоцију у Врању организују Удружење књижевника Врања и Радио телевизија Врање.

Добродошли!
Уторак, 10.мај 2022.
Камерна сала градског театра
Почетак у 18:30

Биографија аутора: Александар Саша Гајовић рођен је 26. децембра 1951. године у Београду, где стиче основно, средње и високо образовање. Дипломирао је на Правном факултету у Београду. Још као средњошколац је сарађивао у издањима НИП Политика, да би осмадесетих година прошлог века стални ангажман добио у Политици Експрес. Именован је 1987. године за главног и одговорног уредника часописа Поп-Рок. Нешто касније покреће периодично издање Хупер, да би у међувремену постао и главни уредник Света компјутера.
Почетком деведесетих се нашао у четворочланом тиму који оснива и програмски утемељује РТВ Политикa, у којој обавља послове помоћника главног и одговорног уредника. Телевизијску каријеру ауторски, сценаристички и водитељски наставља на Трећем каналу РТС-а, а онда и Првом програму РТС-а, односно Yu-инфо каналу.У том периоду је написао и своју прву драму, коју је назвао „Порота“.Безмало је две године провео као саветник у Министарству културе и информисању, да би онда постао главни и одговорни уредник Илустроване Политике. Као афирмисана личност из области новинарства и културе, заступљен је у књизи „Ко је ко у Србији“. Добитник је, између осталог, годишње Полтикине награде „Хупер“, ”Златне значке” Културно просветне заједнице Србије, награде ”Златни Беочуг” Културно просветене заједнице Београда и ВИП награде за новинраски искорак 2017. године.
Објавио је књиге енциклопедијско-лексикографског садржаја „Људи и догађаји који су обележили човечанство“ и ”Велики историјски времеплов”. Аутор је дела монографије „Дом омладине Београда 1964-1994“ као и збирке телевизијских колумни „Телевизијски поглед искоса“. Најзад, 2015. године му излази књига ”За друштво у ћошку” и 2021. „Први српски тајкун“ (Службени гласник).

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter