Усвојен програм "Врањског културног лета 2022"

Програм ,,Врањског културног лета 2022'' усвојен је на састанку Организационог одбора ове културно – туристичке манифестације.

Предвиђени су бројни догађаји од маја до септембра.

Већ је почела манифестација ,,Мај месец музике''. У току маја биће организован и Дечји фестивал ,,Време радости’’, Дечја ликовна колонија и манифестација ,,Музеји за десет''.

Током јуна биће најпре обележен Међународни дан архива, затим ће у оквиру обележавања градске славе, Духовског понедељка, бити одржан вечерњи концерт, као и десетодневни Салон књига. У јуну је и обележавање Дана Библиотеке, 35. годишњице  ЈУ ШАФ, Видовдански концерт и Предтакмичење фрулаша "Златна фрула југа Србије".

У јулу је Међународна ликовна колонија ,,Врање 2022'', а већ по традицији биће одржан и Меморијал "Бакија Бакић". 

У организацији Канцеларије за младе града Врања планиране су бројне радионице, концерти на отвореном, прилагођени укусу и афинитетима младих. Летњи атеље, позоришне представе на отвореном, 14. Интернационална дечја радионица анимираног филма ,,Златни пуж 2022” и ,,Дани Врања'' планирани су за август. Такође, у организацији Канцеларије за младе биће обележен и 12. август – Међународни дан младих.

У Врањској Бањи биће организовано ,,Бањско културно лето'' у оквиру којег је планирана и традиционална манифестација ,,Дани каранфила’’.

Комплетан програм са сатницама и локацијама одржавања подложан је променама, у зависности од временских услова и епидемијске ситуације у земљи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Др Тања Милосављевић: „К'д се отиснеш у бел свет“ - Радио Телевизија Врање https://t.co/s1n8NUYjlJ via… https://t.co/bO3V6WSAh2
Манић: Недостаје 200 до 250 паркинг места у центру града - Радио Телевизија Врање https://t.co/g4Vd7DcKqt via… https://t.co/fMgtblnofF
Пазите коме дајете личне податке на интернету - Радио Телевизија Врање https://t.co/wIoTi2v35W via @tripplesworld https://t.co/REOzNxBUci
Follow RTV Vranje on Twitter