Промоција збирке песама ‘’Моја звезда’’

Савез књижевника у отаџбини и расејању, огранак у Врању, обележио је Дан Савеза, доделом годишњих награда, промоцијом збирке песама и хуманитарном продаја књига чланова СКОР-а за Вукана Стојиљковића.

Моја звезда’’, назив је првенца Душке Стојковић, дугогодишње раднице Здравственог центра. Како каже, пише од малих ногу, али тек сада је успела уз помоћ добрих људи и колега да изда збирку песама.

''Пишем када се све смири ноћу, када је мирно и тихо. Инспирација су ми ноћ, звезде, месечина,'' каже ауторка.

Ауторка истиче да књига садржи 60 песама, за све узрасте. До сада је поклањала књигу пријатељима, а сада поклања за Вукана, са жељом да оздрави.

‘’Моја звезда’’ је обљављена у издању Савеза књижевника у отаџбини и расејању, који је обележио 22 године постојања, а  Огранак у Врању је имао још један разлог за славље.

''Ово је први пут да је огранак у Врању добио пехар, после 22 године постојања Савеза. Препознат је као најуспешнији у 2021. години и заиста је ово свечани тренутак за све нас. Срећни смо због награде која је заједничко достигнуће, јер Савез окупља десетак чланова и сви смо активни на пољу књижевнсоти и културне,'' рекла је Ана Митић-Стошић, председница огранка.

Ана Митић Стошић добила је највеће признање ‘’Златну медаљу Вере Александрић,’’ оснивача удружења, за дугогодишњи допринос. Била је ово прилика и да се доделе захвалницe, онима који су у протеклом периоду помагали огранку у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 18 април 2022 13:24

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Уручене омладинске картице - Радио Телевизија Врање https://t.co/EXtXqKh00W via @tripplesworld https://t.co/7BMpIg0PYU
Цена хлеба ограничена на 53,5 динара, привремено забрањен извоз пелета - Радио Телевизија Врање… https://t.co/QsjdCJ1BGh
Постхумно објављена драма „Газда Глигор“ Душана Ђорђевића - Радио Телевизија Врање https://t.co/4fLR3cOHBD via… https://t.co/xGqLDKqBeX
Follow RTV Vranje on Twitter