Онлајн читаоница у библиотеци Бора Станковић

Прошле недеље поново је почело са радом Одељење периодике, а у оквиру овог Одељења врањске библиотеке и онлајн читаоница.

 Након проглашења ванредног стања Одељење периодике је било мало запостављено, каже директор библиотеке, Зоран Најдић, јер су корисници најчешће старија лица. Од прошле недеље ово одељење наставило је да ради са пуним радним временом, на задовољство свих.

''Од прошле недеље смо кренули са овим одељењем, на неки начин смо објединили читаву ствар, с обзиром да се ту чита и дневна штампа и користи се интернет. Могу да кажем да је јако позитивно оцењен овај потез библиотеке с обзиром да смо, на неки начин, успели да објединимо све, добар је сервис, предузете су све епидемиолошке мере'', кеже Зоран Најдић, директор библиотеке Бора Станковић.

У оквиру Одељења периодике ради и онлајн читаоница, а у овом тренутку активна су 5 рачунара.

Библиотека је обогатила свој фонд и откупом књига, за шта је у октобру издвојено више од 500 хиљада динара.

Наши суграђани се интересују за нове наслове, али траже и стара издања, кажу библиотекари.

''Различито је интересовање, читају се и домаћи и страни аутори, од страних рецимо Лусинда Рајли, Нора Робертс, то је нова књига, Сандра Браун, Елиф Шафак, а од домаћих то је оно стандардно Иво Андрић, Меша Селимовић, Јелена Бачић Алимпић, с обзиром да она има нову књигу која је јако читана код нас тренутно'', истиче Весна Антанасијевић, библиотекарка Одељења за одрасле.

''Деца, поред школске лектире, коју читају у оквиру школског програма, најчешће читају и наше и стране писце, од страних најчитанији је у оквиру школске лектире Мој дека је био трешња, Марк Твен, Џеронимо Стилтон, од наших Николета Новак, а стално добијамо и нове књиге у оквиру откупа'', истиче Александра Спасић, библиотекарка Дечјег одељења.

С обзиром да корисници још увек не могу у библиотечки фонд, полица за избор у холу библиотеке мења се свакодневно и допуњује новим насловима.

Оно што је евидентно, ако оцењујемо по броју чланова библиотеке, је да наши суграђани више читају у време пандемије корона вируса.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 08 фебруар 2021 16:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter