Одштампајте ову страницу

Позориште поново игра и на вечерњој сцени

У складу са новим мерама републичког Кризног штаба позориште Бора Станковић наставиће са играњем представа и на вечерњој сцени.

Репертоар ће се и убудуће одређивати на недељном нивоу, због ситуације са корона вирусом.

У последње две недеље позориште Бора Станковић у Врању играло је само представе за децу, због епидемиолошких мера које су ограничавале рад свих установа, па и установа културе до 17 сати.

Са новим мерама и ситуација се мења, те ће установе културе моћи да раде до 21 сат, а поново ћемо бити у прилици и да уживамо у представама на вечерњој сцени.

''То значи да ћемо већ у петак ове недеље, пред Нову годину, као што увек то радимо имати једну комедију Куде ми је жена, представа ће почети у 19 часова, она траје око сат времена, тако да ће публика већ у 20:30 напустити зграду позоришта, а у недељу, последња представа у овој години на дечјој сцени, Где је Деда Мраз, где сваке године од прошле године приређујемо нашој верној публици одређена изненађења", каже Ненад Јовић, директор позоришта.

Година која је полако на измаку је била тешка због ситуације са короном, али плодоносна за врањско позориште.

Поред бројних награда, упркос корони, позориште је било и домаћин два фестивала, традиционалног, Борини позоришни дани и, први пут, 56. Јоакима.

2020. је обележила и премијера представе Луди Љуба.

''Знамо да су две представе Калигула и Пасивно пушење отказане због болести глумаца. Оно што је добро за нашу публику је да смо потписали анексе уговора са тим позориштима и да њихово извођење очекујемо одмах у следећој години након што услови буду испуњени", објашњава Јовић.

Уколико ове мере буду на снази и убудуће представе на вечерњој сцени ће се изводити са почетком у 19 сати, а репертоар и даље одређивати на недељном нивоу.

Управа позоришта нада се да ће наредна година бити много боља и успешнија.

''За наредну годину у плану имамо премијеру 4 представе, 2 на дечјој и  2 на вечерњој сцени, у плану је да то буде средином марта, како би имали ту представу када се завршава селекција селектора Јоакима и Стеријиног позорја, негде до 31. марта", најављује директор.

Оно што је померено за наредну годину је и фестивал Мали Јоаким, а Врањанце у 2021. очекује и дуго најављивана луткарска представа.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 22 децембар 2020 13:48

Сродни чланци