У Врању представљена монографија аутора Синише Павића

'' Синиша Павић,с.р.''  је монографија о тв ствараоцу  чијих 80 хиљада руком  исписаних страна, на стотине препознатљивих ликова, и  исто толико узбудљивих  судбина остају трајна  слика времена о којем је, својим списатељским талентом и креативношћу несебично сведочио'' записано је о књизи коју је 2009. године издао РТС.

Писање је моја потреба, рекао је аутор Синиша Павић. А љубав према писању родила се из љубави  према књигама и читању.

Представљајући монографију, али и самог аутора, књижевник Зоран Давинић нагласио је да књига обилује фантастичним материјалом, пре свега фотографијама, од детињства до данас, глумаца, сарадника, разних сцена. Ту су и приче људи који су годинама радили и сарађивали са Синишом Павићем. Кроз животне ситуације и приче од  одласка из родног Сиња, преко ситнице која се зове Политикин забавник, до ситуација из заједничког дружења Зоран Давинић представио је лик и дела овог плодоносног драмског писца.

Публика је била у прилици да чује и одломке из монографије ''Синиша Павић, својеручно'', као и стихове које су њему у част казивале Невенка Поповић и  Светлана Пешић чланице Удружења књижевника Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter