Вечерас отварање позоришног фестивала „Јоаким Вујић“, по први пут у Врању

Под слоганом „Страх,смех,слобода“ 56. фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“ вечерас ће по први пут бити отворен у Врању.

Овај престижни фестивал отвара представа „ Нечиста крв“ врањског позоришта. Публика ће до 2. новембра бити у прилици да види седам представа, у селекцији Браниславе Илић.

Организовање фестивала „Јоаким Вујић“ у Врању, својеврсно је  признање Заједнице професионалних позоришта Србије, руководству  града и колективу врањског позоришта у обнови позоришта и на свим професионалним успесима. Домаћини и отварају фестивал извођењем представе „Нечиста крв“, која је добила четири награде на недавном фестивалу у Шапцу.

Директор врањског позоришта Ненад Јовић  каже да се у званичном такмичарском делу фестивала у селекцији Браниславе Илић нашло седам представа.

Ради се о респектабилним представа театара из Крагујевца, Лазаревца, Ниша, Шапца, Лесковца и Пирота.

Народно позориште Лесковац игра представе „Свици“  и „Ако се пробудиш или као да је важно“ . Књажевско српски театар „Јоаким Вујић“ Крагујевац  одиграће представу „Женидба и удадба“, док Шабачко позориште наступа са комадом “Два витеза из Вероне“. Народно позориште из Пирота игра представу „Страх, једна топла људска прича“, Пулс театар из Лазаревца долази са представом „Лавина“. Фестивал, 2. новембра, затвара  „Власт и њена опозиција“, Народног позоришта из Ниша.

И над овим фестивалом лебди стрепња да ли ће све представе бити одигране због погоршања епидемиолошке ситуације.

Тим пре што ће 40. јубиларни „Борини  позоришни дани“  можда остати упамћени и по томе да су половично реализовани.

Од четири селектоване представе, позоришна публика видела је само две. Отказане су  представе „Калигула“ београдског Народног позоришта и „Пасивно пушење“ Звездара театра.

Јовић истиче да иако глумци у ове две  представе нису оболели од корона вируса, већ су били у контакту са оболелима, због безбедности су представе отказане.

Верује да ће се до краја године ове представе наћи на репертоару врањског позоришта. Публика може да се определи да врати карте и да им у том случају буде враћен новац, или да сачувају карте.

У оквиру фестивала Јоаким Вујић, све представе почињу у 20 сати, а карата још увек има.  

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 26 октобар 2020 17:57

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter