У необичном амбијенту отворена изложба ОБЈЕКТИВно Врање

На платоу испред Градске куће отворена је изложба фотографија насталих у оквиру конкурса ''ОБЈЕКТИВно Врање''. Конкурс је организовао Центар за медијску транспарентност и друштвену одговорност, а финансијски подржао град Врање. У необичном амбијенту, на отвореном, приказано је 20 најуспешнијих фотографија са мотивима Врања.

20 најуспешнијих фотографија са мотивима Врања изложено је на отвореном, након чега ће изложба бити премештена у Галерију Народног универзитета, а затим предата фундусу Града.

На конкурс ''ОБЈЕКТИВно Врање'' укупно је пристигло 113 фотографија са мотивима Врања, а три најуспешније награђене су ваучерима у износу од 7, 5 и 3 хиљаде динара за куповину фото опреме.

''Овај конкурс и пристигли радови показују да Врањанци воле свој град и људе у њему више од свега. Сви радови у виду фотографија били су доступни на званичној страници центра, а и публика је имала право гласа. Награђена су два рада по избору стручног жирија и један по избору публике. Сам одзив ове године, која свакако јесте врло изазовна за наш град, показује да ово треба да буде тренд и пракса и да се можда наставља и више пута у току године", каже Јелена Маринковић, потпредседница ЦМТДО.

По оцени стручног жирија, који је радио у саставу Драган Дејановић, Александар Јоцић и Зоран Џонов, најуспешнија је била фотографија АТД, ауторке Аните Јанковић из Врања.

Ауторка каже да је фотографија настала пре годину дана и да сматра да је овај конкурс био права прилика за приказивање ове слике која спаја њено детињство, фотографију коју је урадио њен отац и коју је она урадила на истом месту. 

Реализацију овог конкурса и целокупног пројекта подржао је град Врања у оквиру конкурса за суфинансирање пројеката из области културе.

''Нама је част и задовољство када локална самоуправа подржи овакве пројекте. Овде имамо изузетно добре фотографије које у великом делу осликавају град Врање. Захвалност свима који су се пријавили на конкурс, а са наше стране велика захвалност Центру за медијску транспарентност и друштвену одговорност, не само за реализацију овог пројекта, већ за све њихове предузете активности у току борбе против вируса ковид 19", Зорица Јовић, већница за културу.

Ово је била и прилика да се уруче три прве награде.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 07 септембар 2020 18:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter