Позориште „Бора Станковић“ опет ради - највероватније

До краја ове године у Врању ће највероватније бити организована два позоришна фестивала и изведене две премијере, најавио је директор врањског позоришта Ненад Јовић.

 

Љубитељи позоришне уметности у Врању, жељни магије која почиње када се подигне завеса, са нестрпљењем очекују почетак рада у једном од најлепших здања богиње Талије у Србији.

Директор врањског позоришта Ненад Јовић истиче да уколико епидемиолошка ситуација буде стабилна, као и стање у буџету града, до краја године очекује да у Врању буду организована два позоришна фестивала. Ради се о јубиларним 40. „Бориним позоришним данима“ и 56. фестивалу „Јоаким Вујић“. Паралелно ће се радити и на припреми дечије луткарске представе, као и премијери драме „Луди Љуба“ по тексту Србољуба Аритоновића.

У Нишу су се данас окупили сви представници професионалних позоришта Србије, на скупу на коме ће бити речи о почетку редовног рада позоришта.

Јовић каже да ће се одлучивати о неопходним условима за рад позоришта и о томе ће бити усвојен јасан став. На основу тога и укупне епидемиолошке ситуације и републичка Влада ће доносити даље одлуке о редовном раду позоришта.

До краја године има још довољно времена да се реализују планирани фестивали и премијере представа.

Да ли ће публика морати у ограниченом броју да присуствује представама , да ли ће се због тога представе бити организоване чешће, остаје да се види.  

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter