Галерија Народног музеја у Врању отвара се за посетиоце почетком јула

Галерија Народног музеја у Врању почиње са организовањем изложби почетком јула, након застоја изазваног епидемијом. Посетиоци ће моћи да виде четири изложбе у наредна два месеца. У септембру се, у оквиру манифестације „Великани у Врању“ очекује изложба једног од најзначајнјих српских сликара, Уроша Предића. У сарадњи са Галеријом из Пирота, Врањанцима ће се представити  31 уметник из Кине, сликама испирисаним Будистичким фрескама.

Министарство културе подржало је овогодишњи програм Галерије Народног музеја, што ће допринети  да се све планиране изложбе нађу пред љубитељима уметности у Врању.    Галерија  се отвара у јулу изложбом фотографија „Прича о жени“, која је организована у склопу подршке Европске Уније управљању миграцијама у Србији.

Кустос Галерије Мирјана Јовановић изјавила је да се прошле године на конкурсу пријавило 40 уметника, од којих је изабрано 12 . Најавила је да ће у великој сали Галерије бити организована изложба стваралаштва Мире Одаловић. У малој сали портретима владара представиће се Андрија Дрежњак из Ниша.

Током августа у великој сали посетиоцима ће се представити и удружење ,,KОНЦЕПТ'', чије је стваралаштво подржао и Град.   

Мирјана Јовановић  ексклузивноп је најавила да ће се у сарадњи са Галеријом из Пирота „Чедомир Крстић“Врањанцима представити 31 уметник из Кине  сликама испирисаним Будистичким фрескама. У оквиру манифестације „Великани у Врању“ очекује се изложба посвећена једном од најзначајнјих српских сликара, Урошу Предићу. Изложба се организује под називом ,,Дакле, Ви сте тај Урош Предић'' аутора Оливере Скоко, кустоса Галерије у Зрењанину.

Због пандемије изазване коронавирусом, од проглашења ванредног стања у простору Галерије није реализовано осам планираних изложби.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 јун 2020 14:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter